Klikk & Hent i over 140 butikker. Bestill hjemlevering eller med MyPack - betal med VIPPS, faktura eller betalingskort.
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Laks på planke med kaviarsaus

Det er ikke vanskelig å grille et perfekt fiskestykke. Her er en deilig oppskrift på laks på planke med kaviarsaus fra gullvinner av Bocuse d’Or Europa, Christian Andre Pettersen.

Laks på planke med kaviarsaus
Laks på planke.

Ingredienser

  • 2 fileter Frøyalaks
  • 1 ts malt fennikelfrø
  • 1 ss olivenolje
  • Skall av en halv sitron
  • 1 ts hakket dill
  • Salt og sort pepper

Fremgangsmåte

1. Bløtlegg røkeplanken i vann, og la den trekke i 3-4 timer.
2. Klargjør laksen med salt og pepper.
3. Bland sammen olivenolje, sitronskall, dill og fennikelfrø. Pensle på blandingen og legg fisken på planken.
4. Grill så fisken med planken rett på grillen i 4-5 min, til laksen er lyserosa og saftig. Server umiddelbart etter grilling. Topp fisken med kaviarsaus, og server gjerne med saltbakte nypoteter, revet rotfrukt og friske urter.

Kaviarsaus

  • 1 boks økologisk rømme
  • 1 ss majones
  • Sitronsaft fra 1 sitron
  • 1 boks kaviar (løyrom eller lakserogn)
  • 2 ss finhakket gressløk
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 1 klype malt fennikelfrø

Fremgangsmåte

Bland alt forsiktig sammen i en bolle.

Hverdagsimponer dine venner og kjære med deilig laks på planke, velbekommen!

Se også oppskrift på Jerniapizzaen: Grillet blomkålpizza