Enklere hverdag med riktig stekepanner og gryter
Har du riktig sett med stekepanner og gryter blir det enklere å lykkes når du skal lage mat. Men hva er riktig? Det skal vi prøve å gi deg svaret på.
4 ting du bør ha på kjøkkenet
Skarpe kniver
Ikke bare er sløve kniver frustrerende og lite effektive å jobbe med – de gir også større risiko for kuttskader. Invester heller i et par skikkelig skarpe kniver som både gjør jobben lekende lett, men som også er enklere å vedlikeholde. Tar du godt vare på knivene dine varer de nemlig mye lenger. Hjelp til knivliping? Ja, det fikser vi.
4 kniver du bør ha på kjøkkenet
Kjøkkenredskap du burde ha på kjøkkenet
De gode hjelpemidlene som gjør matlagingen enklere. Få oversikt over de mest essensielle kjøkkenredskapene du bør ha.
Tips som gjør at barna elsker middag
Syns du det er vanskelig å få barna til å spise fisk og grønnsaker? Gjør rettene mer spennende med smarte triks. Bruk pepperkakeformer til å forme fiskekaker til morsomme figurer. Fiskekaker som blir til overs kan du putte i en fiskegrateng med fullkornspasta.
4 mest populære retter
Pasta, pizza, taco og pannekaker er de mest populære middagsrettene du kan servere til barn. De viktigste redskapene for å lage maten raskt og enkelt, finner du her.
Disse redskapene bør du ha
Tips og inspirasjon
Smart utstyr når du skal lage pasta
Taco
Taco er en sikker vinner hos de fleste barn, og «fredagstaco» har blitt et helnorsk begrep. Gjør taco til en sunn og næringsrik middag med enkle grep. Du kan lage eget tacokrydder, du kan velge fullkorntortillas fremfor hvetetortillas, og du kan velge kylling- eller karbonadedeig fremfor kjøttdeig. Ikke bare blir middagen mer næringsrik, men også mindre salt. Sist, men ikke minst – øs på med grønnsaker! Bruk en multihakker for å spare tid på kutting av grønnsaker. Ferdig på 1-2-3!
Disse redskapene bør du ha når du skal lage
Inspirasjon og tips
Få oppskrift på en enkel, men veldig smakfull guacamole, eller la deg inspirere til en helt ny vri på tacoen. Her finner du også oppskrift og fremgangsmåte på hjemmelagde tacolefser og tacokrydder.
Perfekte redskaper når du skal lage pannekaker
Oppbevaring av restemat
Vi nordmenn kaster mye mat. Ta heller vare på restene og gjør godt for både miljøet og lommeboka di.
4 raske tips for å kutte matsvinn
1) «Tøm» kjøleskapet
«Tøm» og rydd kjøleskapet før du setter inn nye matvarer, og sett varene med kortest holdbarhet ytterst slik at disse brukes først. Husk «best før, men ikke nødvendigvis dårlig etter»
2) Oversikt i skap og skuffer
Organiser skuffer og skap med lufttette og gjennomsiktige oppbevaringsbokser. Ikke bare får du bedre oversikt over pålegg, grønnsaker og tørrvarer, men råvarene holder seg også lenger med lufttett oppbevaring.
3) Riktig oppbevaring
Oppbevar mat du har til overs i lufttette bokser. Husk at det bør avkjøles så raskt som mulig og deretter settes i kjøleskap eller fryser. Bruker du vakuumpakker holder mat seg enda lenger både i kjøleskap og fryser.
4) Reste-torsdag
Torsdagen er en god anledning til å bruke opp rester av råvarer og ferdige retter slik at du kan starte helgen friskt med nye innkjøp og ferske råvarer.
Oppbevaring og restemat
Blir du god på oppbevaring av rester og matvarer slipper du flere handleturer, og kan spare tid på matlagning.