Enklere hverdag med riktig stekepanner og gryter

Har du riktig sett med stekepanner og gryter blir det enklere å lykkes når du skal lage mat. Men hva er riktig? Det skal vi prøve å gi deg svaret på.

Velg riktig stekepanner og gryter her

For effektiv og enkel matlagning

4 ting du bør ha på kjøkkenet

Mer matlagningsglede

Skarpe kniver

Ikke bare er sløve kniver frustrerende og lite effektive å jobbe med – de gir også større risiko for kuttskader. Invester heller i et par skikkelig skarpe kniver som både gjør jobben lekende lett, men som også er enklere å vedlikeholde. Tar du godt vare på knivene dine varer de nemlig mye lenger. Hjelp til knivliping? Ja, det fikser vi.

Les mer om skarpe kniver her

Gode kundeomtaler

4 kniver du bør ha på kjøkkenet

Kjøkkenredskap du burde ha på kjøkkenet

De gode hjelpemidlene som gjør matlagingen enklere. Få oversikt over de mest essensielle kjøkkenredskapene du bør ha.

Utstyrsguide kjøkkenredskap

Tips som gjør at barna elsker middag

Syns du det er vanskelig å få barna til å spise fisk og grønnsaker? Gjør rettene mer spennende med smarte triks. Bruk pepperkakeformer til å forme fiskekaker til morsomme figurer. Fiskekaker som blir til overs kan du putte i en fiskegrateng med fullkornspasta.

4 mest populære retter

Pasta, pizza, taco og pannekaker er de mest populære middagsrettene du kan servere til barn. De viktigste redskapene for å lage maten raskt og enkelt, finner du her.

Pizza

Genialt! Pizza kan du lage enten i stekeovnen eller på grillen. Og med pizzasten eller pizzastål er du garantert sprø bunn. Og ønsker du ekstra god samvittighet når du skal servere pizza kan du lage pizzabunn med grovere mel.

Disse redskapene bør du ha

Pasta

En pastamiddag kan varieres nærmest i det uendelige, og tilpasses enhver smak. Å lage hjemmelaget pasta er slett ikke vanskelig, men det er heller ingen skam å benytte seg av det rike utvalget av fullkorns-, bønne- og linsepasta som du finner i butikkhyllene. Og har du et ønske om å snike litt ekstra grønnsaker inn i kostholdet kan du også laget din helt egen squashpasta.

Smart utstyr når du skal lage pasta

Taco

Taco er en sikker vinner hos de fleste barn, og «fredagstaco» har blitt et helnorsk begrep. Gjør taco til en sunn og næringsrik middag med enkle grep. Du kan lage eget tacokrydder, du kan velge fullkorntortillas fremfor hvetetortillas, og du kan velge kylling- eller karbonadedeig fremfor kjøttdeig. Ikke bare blir middagen  mer næringsrik, men også mindre salt. Sist, men ikke minst – øs på med grønnsaker!  Bruk en multihakker for å spare tid på kutting av grønnsaker. Ferdig på 1-2-3!

Disse redskapene bør du ha når du skal lage

Taco

Inspirasjon og tips

Få oppskrift på en enkel, men veldig smakfull guacamole, eller la deg inspirere til en helt ny vri på tacoen. Her finner du også oppskrift og fremgangsmåte på hjemmelagde tacolefser og tacokrydder.

Pannekaker

Hørt om barnet som ikke likte pannekaker? Nei, ikke jeg heller. Med noen enkle triks kan også pannekaker gjøres mer næringsrike. Erstatt hvetemel med fullkornmel eller havremel og bruk friske bær som erstatning for syltetøy. Voilà  – sunn og næringsrik mat som barna digger – og spiser opp! Og får du pannekaker til overs… Da har du neste dags matpakke klar. Den kommer også til å bli spist opp.

Perfekte redskaper når du skal lage pannekaker

Oppbevaring av restemat

Vi nordmenn kaster mye mat. Ta heller vare på restene og gjør godt for både miljøet og lommeboka di.

4 raske tips for å kutte matsvinn

1) «Tøm» kjøleskapet

«Tøm» og rydd kjøleskapet før du setter inn nye matvarer, og sett varene med kortest holdbarhet ytterst slik at disse brukes først. Husk «best før, men ikke nødvendigvis dårlig etter»

2) Oversikt i skap og skuffer

Organiser skuffer og skap med lufttette og gjennomsiktige oppbevaringsbokser. Ikke bare får du bedre oversikt over pålegg, grønnsaker og tørrvarer, men råvarene holder seg også lenger med lufttett oppbevaring.

3) Riktig oppbevaring

Oppbevar mat du har til overs i lufttette bokser. Husk at det bør avkjøles så raskt som mulig og deretter settes i kjøleskap eller fryser. Bruker du vakuumpakker holder mat seg enda lenger både i kjøleskap og fryser.

4) Reste-torsdag

Torsdagen er en god anledning til å bruke opp rester av råvarer og ferdige retter slik at du kan starte helgen friskt med nye innkjøp og ferske råvarer.

Oppbevaring og restemat

Blir du god på oppbevaring av rester og matvarer slipper du flere handleturer, og kan spare tid på matlagning.