Enklere hverdag med riktig stekepanner og gryter

Har du riktig sett med stekepanner og gryter blir matlagingen mye enklere. Det er viktig å velge riktig redskaper for at maten skal bli slik som du ønsker.

Velg riktig stekepanner og gryter her

For effektiv og enkel matlagning

4 ting du bør ha på kjøkkenet

Mer matlagningsglede

Skarpe kniver

Lite er mer frustrerende enn sløve kniver. Ikke bare er sløve kniver lite effektive å jobbe med, men de gir også større risiko for at du skader deg. Du gjør derfor lurt i å skaffe deg noen skikkelig skarpe kniver som gjør jobben lekende lett, og som er enkle å vedlikeholde. Og tar du godt vare på kniven, vil den gi deg mye matlagingsglede i lang tid. Vedlikeholdet kan vi nemlig også hjelpe deg med.

Les mer om skarpe kniver her

Gode kundeomtaler

4 kniver du bør ha på kjøkkenet

Kjøkkenredskap du burde ha på kjøkkenet

De gode hjelpemidlene som gjør matlagingen enklere. Få oversikt over de mest essensielle kjøkkenredskapene du bør ha.

Utstyrsguide kjøkkenredskap

Tips som gjør at barna elsker middag

Det kan være vanskelig å få barna til å spise fisk og grønnsaker, men det er enkelt å gjøre rettene litt mer spennende med smarte triks. Bruk pepperkakeformer til å forme fiskekaker til morsomme figurer. Fiskekaker som blir til overs kan du putte i en fiskegrateng med fullkornspasta.

4 mest populære retter

Pasta, pizza, taco og pannekaker er de mest populære middagsrettene du kan servere til barn. De viktigste redskapene for å lage maten raskt og enkelt, finner du her.

Pizza

Genialt! Pizza kan du lage enten i stekeovnen eller på grillen. Og med pizzasten eller pizzastål er du garantert sprø bunn. Og ønsker du ekstra god samvittighet når du skal servere pizza kan du lage pizza med grov bunn.

Disse redskapene bør du ha

Pasta

En pastamiddag kan varieres nærmest i det uendelige, og tilnærmes enhver smak. Å lage hjemmelaget pasta er slett ikke vanskelig, men det er heller ingen skam å benytte seg av det rike utvalget av fullkorns-, bønne- og linsepasta som du finner i butikkhyllene. Og har du et ønske om å snike litt ekstra grønnsaker inn i kostholdet kan du også laget din helt egen squashpasta.

Smart utstyr når du skal lage pasta

Taco

Taco er en sikker vinner hos de fleste barn, og «fredagstaco» har blitt et helnorsk begrep. Taco kan gjøres til en sunn og næringsrik middag med enkle grep. Du kan lage eget tacokrydder, velge fullkorn- fremfor hvetetortillas og velge kylling- eller karbonadedeig fremfor kjøttdeig. Da blir middagen straks mer næringsrik, og mindre salt. Og sist men ikke minst- øs på med grønnsaker. Bruk en multihakker for å spare tid på kutting av grønnsaker. Ferdig på 1-2-3!

Disse redskapene bør du ha når du skal lage

Pannekaker

Noen gang hørt om et barn som ikke digger pannekaker? Det er neimen ikke mange av dem, om noen i det hele tatt. Pannekaker blir i mange land regnet som frokost eller dessert, men funker supert som middag. Med noen enkle triks kan også pannekaker gjøres mer næringsrike. Erstatt hvetemel med fullkornmel eller havremel, bruk modne bananer som søtning, og bruk frisk bær som erstatning for syltetøy. Voila- sunn og næringsrik mat som barna digger- og spiser opp!

Perfekte redskaper når du skal lage pannekaker

Oppbevaring av restemat

Det er synd å kaste restene etter et nydelig måltid. Tar du vare på restene gjør du godt for både miljøet og lommeboka di. Pluss at du får en deilig lunsj dagen etter.

4 raske tips for å kutte matsvinn

1) «Tøm» kjøleskapet

«Tøm» og rydd kjøleskapet før du setter inn nye matvarer, og sett varene med kortest holdbarhet ytterst slik at disse brukes først. Husk «best før, men ikke nødvendigvis dårlig etter»

2) Oversikt i skap og skuffer

Organiser skuffer og skap med lufttette og gjennomsiktige oppbevaringsbokser. Ikke bare får du bedre oversikt over pålegg, grønnsaker og tørrvarer, men råvarene holder seg også lenger med lufttett oppbevaring.

3) Riktig oppbevaring

Oppbevar mat du har til overs i lufttette bokser. Husk at det bør avkjøles så raskt som mulig og deretter settes i kjøleskap eller fryser. Bruker du vakuumpakker holder mat seg enda lenger både i kjøleskap og fryser.

4) Reste-torsdag

Torsdagen er en god anledning til å bruke opp rester av råvarer og ferdige retter slik at du kan starte helgen friskt med nye innkjøp og ferske råvarer.

Oppbevaring og restemat

Blir du god på oppbevaring av rester og matvarer slipper du flere handleturer, og kan spare tid på matlagning.