
Enklere hverdag med riktig stekepanner og gryter
Har du riktig sett med stekepanner og gryter blir matlagingen mye enklere. Det er viktig å velge riktig redskaper for at maten skal bli slik som du ønsker.
4 ting du bør ha på kjøkkenet

Skarpe kniver
Lite er mer frustrerende enn sløve kniver. Ikke bare er sløve kniver lite effektive å jobbe med, men de gir også større risiko for at du skader deg. Du gjør derfor lurt i å skaffe deg noen skikkelig skarpe kniver som gjør jobben lekende lett, og som er enkle å vedlikeholde. Og tar du godt vare på kniven, vil den gi deg mye matlagingsglede i lang tid. Vedlikeholdet kan vi nemlig også hjelpe deg med.
4 kniver du bør ha på kjøkkenet

Kjøkkenredskap du burde ha på kjøkkenet
De gode hjelpemidlene som gjør matlagingen enklere. Få oversikt over de mest essensielle kjøkkenredskapene du bør ha.

Tips som gjør at barna elsker middag
Det kan være vanskelig å få barna til å spise fisk og grønnsaker, men det er enkelt å gjøre rettene litt mer spennende med smarte triks. Bruk pepperkakeformer til å forme fiskekaker til morsomme figurer. Fiskekaker som blir til overs kan du putte i en fiskegrateng med fullkornspasta.

4 mest populære retter
Pasta, pizza, taco og pannekaker er de mest populære middagsrettene du kan servere til barn. De viktigste redskapene for å lage maten raskt og enkelt, finner du her.
Disse redskapene bør du ha
Tips og inspirasjon
Smart utstyr når du skal lage pasta

Taco
Taco er en sikker vinner hos de fleste barn, og «fredagstaco» har blitt et helnorsk begrep. Taco kan gjøres til en sunn og næringsrik middag med enkle grep. Du kan lage eget tacokrydder, velge fullkorn- fremfor hvetetortillas og velge kylling- eller karbonadedeig fremfor kjøttdeig. Da blir middagen straks mer næringsrik, og mindre salt. Og sist men ikke minst- øs på med grønnsaker. Bruk en multihakker for å spare tid på kutting av grønnsaker. Ferdig på 1-2-3!
Disse redskapene bør du ha når du skal lage
Inspirasjon og tips
Få oppskrift på en enkel, men veldig smakfull guacamole, eller la deg inspirere til en helt ny vri på tacoen. Her finner du også oppskrift og fremgangsmåte på hjemmelagde tacolefser og tacokrydder.
Perfekte redskaper når du skal lage pannekaker

Oppbevaring av restemat
Det er synd å kaste restene etter et nydelig måltid. Tar du vare på restene gjør du godt for både miljøet og lommeboka di. Pluss at du får en deilig lunsj dagen etter.
4 raske tips for å kutte matsvinn
1) «Tøm» kjøleskapet
«Tøm» og rydd kjøleskapet før du setter inn nye matvarer, og sett varene med kortest holdbarhet ytterst slik at disse brukes først. Husk «best før, men ikke nødvendigvis dårlig etter»
2) Oversikt i skap og skuffer
Organiser skuffer og skap med lufttette og gjennomsiktige oppbevaringsbokser. Ikke bare får du bedre oversikt over pålegg, grønnsaker og tørrvarer, men råvarene holder seg også lenger med lufttett oppbevaring.
3) Riktig oppbevaring
Oppbevar mat du har til overs i lufttette bokser. Husk at det bør avkjøles så raskt som mulig og deretter settes i kjøleskap eller fryser. Bruker du vakuumpakker holder mat seg enda lenger både i kjøleskap og fryser.
4) Reste-torsdag
Torsdagen er en god anledning til å bruke opp rester av råvarer og ferdige retter slik at du kan starte helgen friskt med nye innkjøp og ferske råvarer.
Oppbevaring og restemat
Blir du god på oppbevaring av rester og matvarer slipper du flere handleturer, og kan spare tid på matlagning.