<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Dette bør du tenke på når du skal male kjøkken

Vurderer du nytt kjøkken? Å skifte ut kjøkkeninnredningen kan fort bli kostbart. Å male kjøkkenvegg eller å male kjøkkeninnredning kan ofte være nok til at det gamle kjøkkenet får det løftet du ønsker! Vi gir deg tipsene til enkel fornyelse av kjøkkenet.

Dette bør du tenke på når du skal male kjøkken

Male kjøkken

Kjøkkenet er husets hjerte. Vi tilbringer mye tid på kjøkkenet både for å lage mat og samle familie og venner for å spise sammen. Vi nordmenn elsker også å pusse opp – og blant det vi pusser opp mest er kjøkkenet. Å gi kjøkkenet et helt nytt uttrykk trenger ikke å bety fullstendig oppussing. Å male kjøkken med noen malingsstrøk på vegger og innredning kan virkelig utgjøre en stor forskjell. 

Usikker på hvilke farger du skal velge? Vi har fargerådgivere som kan hjelpe deg med å finne de perfekte fargene.  

Male kjøkkenvegg

For et godt malingsresultat må vi starte med et godt forarbeid. Start med å rengjøre flaten du skal male ordentlig med Jotun spesialvask. Denne spesialvasken fjerner effektivt skitt og smuss! Vask over med en lofri klut og la tørke – den trenger ikke å skylles av før maling. 

Tips: Du kan også bruke Jordan Maleklar engangsmopp. Moppen festes enkelt med borrelås på slipebrett eller moppesystemer. Denne er genial til vask av større flater! Moppen sikrer god heft for maling og forbygger gjennomslag av smuss og skitt. Overflaten er malingsklar direkte etter bruk. 

Bruk sparkel for å tette hull eller sprekker. Slip og puss sparkel for en jevn overflate og tørk bort støvet med en mikrofiberklut. 

Påfør heftgrunn dersom underlaget krever det. For å unngå uønskede malingsflekker er det viktig å maskere lister rundt vinduer, karmer, tak og gulv med maskeringstape. Legg også dekkfolie for å beskytte gulv mot malingssøl. Et tips er å bruke hansker for å unngå malingssøl på hender. 

 

For å gjøre malejobben enklere og mer effektiv anbefales det å bruke rulle og forlengerskaft. Da kommer du til med malingen høyt oppe! Bruk pensel til hjørner og detaljer. Vi kan også anbefale et smart håndholdt malekar for småjobbene. La så tørke før du påfører ett nytt strøk. 

 

Male kjøkkeninnredning

Jo mer tid du legger i forarbeidet jo bedre og langvarig resultat får du! Skru av frontene og knotter for å komme ordentlig til med malingen. Start med en grundig vask med Jotun spesialvask for å fjerne smuss og fett. Puss deretter lett over med fint sandpapir og fjern støvet med en mikrofiberklut. 

Dersom flatene er ubehandlet påfører du to strøk med sperregrunning. Er det behandlet påfører du et strøk med heftgrunn. Bruk sparkel for å rette opp småskader og å tette uønskede hull. Puss og tørk av støv. 

Vi anbefaler minst 2 strøk med Lady Supreme Finish maling i ønsket glansgrad. Påfør maling med rulle og etterstryk med en bred pensel. Bruk pensel for å male detaljer, skuffer og skrog. Lady Supreme Finish er spesielt tilpasset til slike fronter! La malingen tørke før du pusser lett over med fint sandpapir. Tørk av støvet og påfør nytt strøk med maling. La malingen tørke en dag eller to før du monterer kjøkkenet på plass igjen. Sett av en helg og få et helt nytt kjøkken- godt for både lommebok og miljø. 

 

Tips! For å sette et ekstra særpreg på ditt nye kjøkken kan du montere nye knotter på skap og skuffer. 

Å utføre malejobben kan alle klare, men det er ikke alltid at tiden strekker til. Vi kan hjelpe deg med å utført malejobben, eller andre hverdagsprosjekter du måtte ha. Les mer om tjenesten her.

Anbefalt utstyr