- Hjem
- Inspirasjon
- Kjøkken
- Kakao med hint av chili
Kakao med hint av chili
Varm kakao smaker alltid godt når det er kaldt ute. Prøv en ny vri da vel; kakao med chili!
Prøv denne enkle oppskriften på kakao med en liten hint chili for å spice opp vinterhverdagen – enten du skal ut på tur eller nyte den foran peisen.
Ingredienser til kakao med et hint av chili:
- 1 plate mørk kokesjokolade – helst med høy kakaoinnhold (70 % kakao)
- 1 ts vaniljesukker
- 1 liter H-melk
- Litt chili (1/3 chili)
- Marshmallow
LES OGSÅ: Kjøpe termos? Se etter dette
Fremgangsmåte:
Smelt sjokoladen i vannbad, rør ut vaniljesukker i den smeltede sjokoladen. Tilsett litt finhakket chili (uten frøene), men pass på å bruke sil før du heller kakaoen over til servering. Tilsett litt og litt melk, mens du visper for å unngå klumper. Rør kontinuerlig og varm kakaoen til like før kokepunkt. Kakaoen skal ikke koke, men bli rykende varm og heller hvile på lav varme før servering.
Server kakaoen gjerne med krem og/eller marshmallow – og strø litt kanel på toppen!
SJEKK OGSÅ OPPSKRIFT: Rundstykker med havregryn