<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Griller du trygt? Finn svaret her

Uansett om du ferierer hjemme, på hytta, på båt eller i skogen er det viktig at du tar dine forholdsregler. Sommeren er høysesong for grilling. Her er noen forholdsregler for en tryggere grillsommer.

Griller du trygt? Finn svaret her

5 tips til tryggere grilling med kull

 1. Plasser kullgrillen stødig og i god avstand fra brennbart materiale.
 2. Vær forsiktig ved opptenning. Unngå tennvæske om mulig. Vi anbefaler en grillstarter
 3. Tøm kullet forsvarlig, gjerne i en sinkbøtte.
 4. Vent et par dager før du tømmer asken i søpla.
 5. Det kan være lurt å ha vann tilgjengelig.

Les også: Slik vedlikeholder du grillen

Morsø Forno gassgrill

Slik griller du trygt med gass

Det er ingen grunn til å være engstelig for å grille med gass eller kull. Det er derimot viktig å ha respekt for den, samtidig som du tar forholdsregler og sikkerhetsregler på alvor.

 1. Ikke oppbevar gassbeholderen i skapet under grillen mens du griller – det kan bli for varmt. Og skulle det skje noe, er flasken vanskelig å komme til. Sett beholderen på avstand fra grillen.
 2. Steng gasstilførselen når du er ferdig med å grille!
 3. Rengjør grillen for å unngå matrester som kan ta fyr.
 4. Se over slanger og pakninger med jevne mellomrom for å oppdage eventuelle lekkasjer. Dette er spesielt viktig ved starten av hver grillsesong før du igjen tar i bruk grillen, og hver gang du bytter gassbeholder.
 5. Direkte sollys gjør slangen sprø og det kan oppstå sprekker og skader, spesielt der slangen festet eller bøyes. Internasjonalt godkjent slanger er oransje, er EBN eller SIS-merket og har dessuten datostempling – sjekk denne, eller bytt slange hvert 2-5 år. Tips: Bøy slangen i to og hold i én hånd- ser du sprekker bør slangen byttes!
 6. Slange og regulator må være skikkelig festet (følg med når du bytter gassflaske). Feil montering kan føre til lekkasje, brann og i verste fall eksplosjon. Du kan få kjøpt regulatorer som ikke slipper gassen igjennom før monteringen er riktig.
 7. Aldri forsøke å reparere skader på beholderen, regulatoren eller apparatet. Det er kun slangen du har lov å bytte/reparere selv. Utstyr skal være CE-merket (slanger er EN eller SIS-merket)
 8. Gassbeholderen skal stå oppreist, også under transport. Gassflasker er utstyrt med en nød-ventil som slipper ut gass hvis trykket blir for stort – hvis flasken ligger kan den slippe ut for mye.

Slanger, regulator og grillbørster