Klikk & Hent i over 140 butikker. Bestill hjemlevering eller med MyPack - betal med VIPPS, faktura eller betalingskort.
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Alternativer til ventepølse

Her får du fem tips til spennende og sunnere alternativer til ventepølsa på grillen.

 

Alternativer til ventepølse
Digg ventemat på grillen

Selv om det kan være godt med en ventepølse, så finnes det annen ventemat på grillen som er mye bedre og sunnere.

Alle oppskrifter er beregnet til 4 pers.

Bruchetta med tomat og mozarella

  • 4 skiver brød
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 modne tomater
  • 6 cherrytomater
  • 1/2 rødløk
  • 1 ss eple eddik
  • Mozzarella
  • Litt saltet smør (til å lage nøttesmør til pensling av mozzarella)

Fremgangsmåte:

  1. Skjær opp noen skiver med ditt favorittbrød (det kan godt være litt tørt). Pensle den ene siden med olivenolje, gjerne med litt knust hvitløk i. Du kan også gni skiven med den delt tomat for enda mer smak!
  2. Legg brødskivene på grillen med oljesiden ned. Grilles til de er gylne.
  3. Kutt tomater og rødløk i fine biter. Ha alt i en bolle og tilsett litt epleeddik og sukker
  4. De ferdig grillede skivene toppes med tomatsalsaen og gjerne en skive med mozarella. Osten kan pensles med brunet smør.

Tips! Bruk en god olivenolje og friske urter som topping på bruschettaen.

Hjertesalat med pistasj- og pinjekjerneolje

  • 2 hjertesalat
  • Brunet smør til pensling
  • 100 g pinjekjerner
  • 100 g pistasjkjerner
  • 1 dl nøytral olje
  • Salt

Fremgangsmåte:

  1. Kutt hjertesalaten i to på langs. Brun litt smør til det er nøttebrunt og pensle det på hjertesalaten.
  2. Legg salaten med smørsiden ned og grill lett. Ca. 30 sekunder er nok.
  3. Pistasj- og pinjekjerneolje: Rist pistasjkjerner og pinjekjerner i en tørr panne til de er gylne. Grovhakkes og blandes med nøytral olje og litt salt etter smak.
  4. Ta salaten av grillen, hakk den og bland med pistasj- og pinjekjerneoljen.
  5. Blandingen anrettes i et stort hjertesalatblad.

Grillet fiken med bacon

  • 4 fiken
  • 4 store skiver bacon

Fremgangsmåte:

  1. Surr fiken i bacon. Bruk sticks eller tannpirkere (uten smak) for å holde baconet på plass.
  2. Grill til baconet blir gyllent og gjennomstekt.

Tips! Du kan gjerne erstatte fiken med dadler eller svisker.

Confitert potet med bacon

  • 1 l nøytral olje
  • 10 pepperkorn
  • 1 ts. fenikkelfrø
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 nevene frisk timian
  • 8 nypoteter
  • 8 baconskiver

Fremgangsmåte:

  1. Legg potetene med skallet på i en gryte sammen med nøytral olje, pepperkorn, fennikelfrø, hvitløk og timian.
  2. La potetene trekke i oljen på svak varme til de blir møre.
  3. Surr potetene i bacon og legg dem på grillen. Grill til baconet blir gyllent og gjennomstekt.

Urtegratinert sjøkreps

  • 4 ferske sjøkreps (helst litt store)
  • 300 g frisk persille
  • sitronzest (revet skal av ¼ sitron)
  • 2 sjalottløk
  • 1 neve frisk estragon
  • 2 fedd hvitløk
  • 500 g smør

Fremgangsmåte:

  1. Urtesmør: Bland persille, estragon, sitronzest (revet skall), sjalottløk og hvitløk med en stavmikser. Deretter tilsetter du smøret og mikser det sammen en runde til.
  2. Del sjøkrepsen på langs. Ha urtesmøret på sjøkrepsen og grill med skallsiden ned.
  3. Når kjøttet slipper skallet er sjøkrepsen ferdig!

SE OGSÅ: Grillet ananas med honning og chili eller Grillet blomkålpizza