Klikk & Hent i over 140 butikker. Bestill hjemlevering eller med MyPack - betal med VIPPS, faktura eller betalingskort.
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

7 tips til å lykkes når du skal bake brød

Lyst til å bake brød, men usikker på hvordan du skal gå frem? Her er våre tips og de er kjempeenkle å følge.

7 tips til å lykkes når du skal bake brød
Kos deg med hjemmebakt brød

Veien til å bake brød trenger ikke å være vanskelig

  1. Ha alltid tørrgjær og mel på lur i skapet i tilfelle du har lyst til å bake brød.
  2. Det er lurt å lære seg et enkelt forhold mellom veske, gjær, salt og olje. Da kan du variere med ulike meltyper, frø og korn, etter hva du selv ønsker. En lett huskeregel er å bruke 1 liter veske, 2 dl. rapsolje, 1 ts salt og nesten 1 pk tørrgjær.
  3. Elt deigen godt, dette er viktig for å utvikle et godt glutennettverk slik at deigen kan heve til et stort volum. Start med veske, gjær, salt og olje, og tilsett mel til passe konsistens. Start med det grove melet først og avslutt med det fine. Det er lurt å ha en god kjøkkenmaskin med kraftig motor som kan gjøre jobbet for deg. Kenwood er en favoritt i mange hjem og det er det en god grunn til.
    Test en Kenwood kjøkkenmaskin og du kommer ikke til å angre!
  4. Dekk deigen med plastfolie etter du har eltet den, og la den heve til dobbelt størrelse. Del deigen i passe deigemner og trill de kuler. Det kalles rundvirkning. La de hvile et par minutter før du knepper de i flate og ruller de til pølser som passer til brødformen.
  5. Smør formene godt og ha i deigen. Et annet tips er å spraye brødet med vann med en ren sprutflaske. Det gir en fuktig og elastisk overflate, og brødbaksten sprekker ikke under heving. Sett gjerne bakebrettet i lunken stekeovn på ca. 40 grader og la den heve til dobbel størrelse. Dette tar minst en halvtime, og gjerne lenger.
  6. Stek brødet til det er gyllent, ca. 40 minutter, men dette varierer fra ovn til ovn. Spray gjerne med vann mot slutten av steketiden for å få en blank og fin overflate. Når de ser ferdige ut tar du de ut av formene og banker lett under. Dersom de er ferdige skal det komme en hul lyd. Dersom de er litt lyse under kan du steke de i et par minutter til uten brødform.
  7. Avkjøl på rist. Det er mye damp som skal ut av baksten under avkjøling og da er det viktig at brødet får stå på en rist. Pakk brødet i plast når de er helt avkjølte. Dersom du skal fryse ned noe av brødet, er det best å gjøre dette når de er så ferske som mulig.

Så kan du kose deg med nybakt brød med brunost – det er ikke mye som kan måle seg med det!

SJEKK OGSÅ: Grove vafler med gulrot