Smart til piknikturen

Uansett om du tar pikniken på stranda eller i hagen trenger du noe godt å sitte på. Fyll også piknik-kurven med nødvendigheter som god mat og godt, kaldt drikke. Bruk avlange isbitformer i drikkeflasken slik vannet holder kald temperatur lenger. Husk også avfallspose slik at du forlater piknikplassen ren.

Hold flasken kald

Laget av resirkulerte plastflasker

Isbiter til drikkeflasken

Turgrill

Vi hjelper deg å kutte ut engangsgrillen

Ikke bare er en turgrill bedre for miljøet, men en skikkelig turgrill vil også gi deg en mye bedre grillopplevelse. Uansett om du foretrekker å grille med kull eller gass har vi turgriller du kan ta med på piknik i parken, til stranda eller ombord i båten.

Se alle turgriller →

 

Char-Broil Grill2Go

Best i test

Lekkert og bærekraftig dekketøy til piknik og terrasse

Finnes også i fargene oker og mørkegrå. Miks og match

Perfekt til piknik, på skogsturen eller terrassen

Grand Cru Take

Laget av bambuskompositt og skapt for alle anledninger hvor du ønsker et alternativ til engangsservise. Grand Cru Take har to betydninger: Det er et «take away»-servise, og take betyr også bambus på japansk. Bambus er den hurtigst voksende planten i verden, og en fantastisk kilde til bæredyktig produksjon. Se mer

Tips til smarte turprodukter

Minner om bålforbudet som gjelder fra 15.april til 15 september i hele landet. Se Grill- og bålvettregler.

Grill- og bålvettregler

Reglene er utviklet av Hold Norge Rent og Norsk Friluftsliv.

 

1) Unngå bruk av engangsgrill

Engangsgriller er et stort forsøplingsproblem og kan også gjøre skade på svaberg, gress og annen vegetasjon. Kjøp heller en bærbar flerbruksgrill og sett den på et trygt underlag som for eksempel sand. Du kan også oppsøke godkjente grill- eller bålplasser. Mange kommuner har satt opp offentlige griller som alle kan benytte seg av.

2) Unngå bruk av engangsprodukter

Ta med tallerkener, bestikk, kopper m.m. hjemmefra i stedet for å kjøpe engangsprodukter. Forsøk også å begrense bruken av tennvæske og opptenningsbriketter.

3) Respekter forbudet mot åpen ild i skog og mark

Fra 15. april til 15. september er det generelt forbud mot åpen ild i skog og utmark med unntak av godkjente bålplasser. Det er likevel tillatt å gjøre opp ild der det åpenbart ikke kan medføre brann.

4) Unngå å gjøre skade på friske trær

Hvis du skal grille på bål, kan du bruke tørre kvister du finner i skogen, men unngå å gjøre skade på friske trær. Husk også at verneområder og nasjonalparker har egne bestemmelser knyttet til sanking av ved, bruk av etablerte bålplasser, forbud mot åpen ild m.m

5) La grillen bli helt avkjølt etter bruk

Vær helt sikker på at grillen er kald før den pakkes ned. Ha med en stor flaske vann til slukking av grillen. Engangsgriller må være helt kalde før de kastes i en avfallsdunk eller tas med hjem.

6) Ta med alt avfall hjem

Ta alltid med alt avfall og alle matrester hjem. Dette kan skade både dyr og miljø – og forsøpling er lite hyggelig for de som kommer etter. Plukk gjerne også opp annet avfall som er kommet på avveie. Bruk Hold Norge Rents sporløspose eller ta med noe annet å ha avfallet i.

Hold mat og drikke kjølig på tur

Hold maten frisk i en kjølebag eller en kjøleveske med kjøleelement når du skal på tur i sommervarmen. I tillegg til at maten holder seg frisk vil både mat og drikke smake bedre når det serveres i riktig temperatur!

Se vårt utvalg av kjølebager →

Favoritter i sommervarmen

Stemningsfylt uterom

 

 

Lanterner til inne- og utebruk

Grønne planter og lanterner kan gjøre underverker for stemningen på terrassen. Nyt terrassen når kvelden senker seg med stemningsfull belysning. Vi har lanterner i rustfritt stål og naturmaterialer til både ute- og innebruk.

Se alle våre lanterner →

Luigi Bormioli

Tid for cocktail

Med sommer, ferie og voksentid er det lov å unne seg noe kaldt og godt i voksenglasset. Om favoritten er Aperol Spritz, gin & tonic eller en godt brygget øl har vi glasset som din favoritt fortjener.

Se utvalget fra Luigi Bormioli → 

Forleng sommerkvelden med en effektiv terrassevarmer
Terrassevarmer

Forleng sommerkvelden

En terrassevarmer gir en lun og effektiv varme til din uteplass slik at dere kan nyte enda mer tid ute. Med en terrassevarmer er det uproblematisk å tilbringe sene sommerkvelder på balkongen eller terrassen.

Les mer her →