<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">

Utstyret du trenger for at ribba skal bli perfekt!

Få ting opptar så mange nordmenn som hvordan få ribba perfekt på julaften. Riktig temperatur og steketid er selvsagt avgjørende. Men det blir langt enklere å lage en ribbe som imponerer gjestene hvis du også har utstyret i orden.

Utstyret du trenger for at ribba skal bli perfekt!

Langpanne med rist

Ribben skal dampes over en langpanne. Bøyen på risten gjør at fettet renner av samtidig som du beholder du kraften. Funktion langpanne med rist av karbonstål har et non-stick belegg som sikrer at maten slipper lettere og gjør rengjøringen enkel.

Steketermometer

Et klassisk steketermometer som settes inn i ribbens tykkeste del og gir deg presis avlesing av kjernetemperatur.

Er du lei av å fly frem og tilbake til stekeovnen for å sjekke? Prøv en trådløs variant. Denne modellen fra Invite lar deg følge med på kjøttets kjernetemperatur fra der du er. Så nå kan du ligge i badekaret og bla i julehefter men ribben gjør seg klar. Denne er fin å ha når grillsesongen starter også.

Ren ovn

Sist, men ikke minst, sørg for at ovnen er skikkelig ren. Fastbrente matrester i ovnen gjør ribben ingen tjenester. Skrubb, skureklut og ovnsskrape er gode hjelpemidler å ha for hånden. Hvor mye skrubbing som blir nødvendig avhenger selvsagt av hvor skitten oven din er, men det er godt å være forberedt.

Rengjøringsmidler som fungerer godt mot vanskelige fettflekker og fastbrente matrester er også en fordel å ha, men pass på at de er beregnet til stekeovn, slik at non-stick-effekten på overflatene som finnes i enkelte ovner ikke ødelegges.

Skarp kniv

Mange kvier seg for å skjære steken selv, men eventuelle dårlige erfaringer har nok mest med kvaliteten å kniven å gjøre. Et hvert kjøkken burde ha en solid kokkekniv som gjør skjæringen til en lek.

God ribbe!

Gjør kjøkkenet klar for julestria