<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Tette avløp? Her er løsningen som redder dagen

Hver dag skylles fett, hår, støv, såpe og matrester ned i rørene våre, og etter hvert vil det hope seg opp. Her er rådene som får bukt med tette avløp.

Tette avløp? Her er løsningen som redder dagen
TETTE AVLØP: Hver dag skylles fett, hår, støv, såpe og matrester ned i rørene våre, og etter hvert vil det kunne hope seg opp. Her er gode råd.

Tette rør kan rett og slett være vanskelig å unngå.

Hver dag skylles fett, hår, støv, såpe og matrester ned i rørene våre, og etter hvert vil det hope seg opp.

Og det er lurt å gjøre noen tiltak etter julen. I julen blir det mye matlaging, og mye av den tradisjonelle julematen er veldig fettrik.

LES OGSÅ: Fem skitne hemmeligheter på kjøkkenet

Ha en god avløpsrens

Ha en avløpsrenser tilgjengelig, gjerne flytende avløpsrens. Det løser problemene uten å skade rørene, forteller Rolf Eriksen, butikksjef hos Jernia Kolbotn Sentrum.

Blokkeringer i rørene vil ikke alltid være øverst i røret, men kan også befinne seg lengre inn i rørsystemet.

Ikke bare fører det til at vannet vil renne saktere gjennom, men det kan også føre til vond lukt, og i verste fall oversvømmelse.

TETT SLUK: Blokkeringer i rørene vil ikke alltid være øverst i røret, men kan også befinne seg lengre inn i rørsystemet. Ikke bare fører det til at vannet vil renne saktere gjennom, men det kan også føre til vond lukt, og i verste fall oversvømmelse.

TETT SLUK: Blokkeringer i rørene vil ikke alltid være øverst i røret, men kan også befinne seg lengre inn i rørsystemet. Ikke bare fører det til at vannet vil renne saktere gjennom, men det kan også føre til vond lukt, og i verste fall oversvømmelse.

En høytrykksvasker kombinert med et rørrengjøringssett kan da være en fin ting å ha. Ved hjelp av fire høytrykksdyser som spruter bakover, drives slangen fremover i røret og fjerner blokkeringen, mens en markeringsring på slangen kontinuerlig indikerer fremdriften inne i røret.

LES OGSÅ: Gjør unna julevasken på 60 minutter

Fem gode tips som hjelper

Fett og matrester som skylles ned i rørene vil også kunne føre til at man får rotter i avløpsnettet, noe vi selvsagt har lyst til å unngå.

Derfor anbefaler Oslo kommune at du ikke kaster mat i do, og unngår å helle fett i vasken. Ved å ta noen forholdsregler vil du også kunne unngå at sluken blir tett i ett sett.

Her er fem gode tips til hvordan du kan unngå dette problemet etter all julekosen:

  • Plukk ut hår og skitt fra sluken etter hver gang du har dusjet.
  • Unngå å skylle fettet i stekepanna i vasken, tørk det heller opp med tørkepapir og kast det i matavfallet.
  • Er det mye matrester i oppvaskvannet? En vakumpumpe i gummi kan være praktisk å ha for hånden, slik at du enkelt kan «pumpe» restene opp fra sluken.
  • Skaff deg gjerne en avløpssil til kjøkkenvasken. Den plukker opp selv små matrester slik at det unngår å forsvinne ned i sluken.
  • Ha en avløpsåpner stående i kjøkkenskapet slik at du er forberedt hvis uhellet skulle være ute.

LES OGSÅ: Best i test to ganger på rad

Alt du tenger mot tette avløp: