Ribbe dere kan lage hele året!
Ribbe er for mange forbeholdt et par middager i året, men en ribbemiddag trenger absolutt ikke være en julemiddag. Ribben er en flott råvare og kjøttet passer til mange forskjellige krydder og smaker. Christian André Pettersen digger kombinasjonen av asiatiske smaker sammen med ribbe. Her har du hans beste oppskrift!
Ribbe
- 1 kg tynnribbe uten svor
- 2 ss solsikke olje
- 2 ss hjemmelaget krydderblanding (1 del koriander frø/1 del sort pepper/1 del fennikel frø/ 1 del chilli pulver/ 1 del brunt sukker)
- 1 ss maldon salt
Saus til ribbe
- 1 rødløk
- 1 ss oliven olje
- 1 ss krydderblanding
- 1 anis stjerne (kan sløyfes)
- 2 ss hoisinsaus
- 1 ss soyasaus
- 1 dl vann
- 2 ss eddik (eple edikk eller vin edikk)
- 1 ss honning
- 1 rød chili
Tilbehør
- 1 pakke grønnkål
- 1 ss solsikke olje
- 1 ss sesam olje
- 1 god skvis med lime
- 1 neve koriander
- Salt
Fremgangsmåte
- Legg klar 3 lag med aluminiums folie i ett stekebrett.
- Varm ovnen til 160 grader varmluft.
- Legg ribbe på folien, gni inn med olje, krydder og maldonsalt.
- Legg folien rundt og knip den godt sammen slik at den blir tett.
- Plasser ribben midt i ovnen og stek på 160 grader (varmluft) i 3 timer, da får du mør ribbe.
- Mens ribben steker lager du sausen: skrell og kutt rødløken i grove biter, stek den på medium varme i pannen i 15 minutt til løken har god farge., sammen med anis og litt oliven olje.
- Ha i resten av ingrediensene og kok opp sausen. La den koke i 2-3 minutter.
- Ta ut stjerneanisen. Ha resten av sausen i en foodprossesor. Kjøres glatt og siles gjennom en fin sil.
- Ta ut ribben av folien, hell sausen over, stek så ribben i 6-7 minutt på 220 grader.
- Kutt grønnkålen i fine strimler, vaskes og tørkes. Varm opp favoritt pannen til Christian André fra Scan Pan til høy temperatur med litt nøytral olje. Wok så grønnkålen raskt i 1-2 minutt, ha på salt, sesam olje, lime og koriander.
Topp ribben med ekstra saus og litt koriander. Kutt ribbe i passende biter, serveres med grønnkål og gjerne litt nykokt ris.