Klikk & Hent i over 140 butikker. Bestill hjemlevering eller med MyPack - betal med VIPPS, faktura eller betalingskort.
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Pai med rødbeter, geitost og timian

Pai lages både som lunsj, middag og dessert. Vi syns det passer ypperlig med noe deilig høstmat nå. I samarbeid med Pillivuyt byr vi på en deilig oppskrift på pai med rødbeter, geitost og timian.

Pai med rødbeter, geitost og timian
Deilig høstmat: Pai med røbeter og geitost

Les mer om hvorfor Pillivuyt er så populært her

Oppskrift på pai med rødbeter, geitost og timian

Ingredienser til 4-6 personer

Dette trenger du til paideig:

  • 300 gram hvetemel
  • 150 gram usaltet smør
  • 1 tesskje havsalt
  • 13-16 spiseskje iskaldt vann

Dette trenger du til fyll:

  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 750 gram rødbeter
  • 1 teskje tørket timian
  • 1 spiseskje balsamico eddik
  • 3 egg
  • 250 gram creme fraiche, 18%
  • 1 teskje havsalt
  • 100 gram fersk Chèvre, eller annen gjeteost etter egen preferanse
  • Brønnkarse og fersk timian til pynt

Fremgangsmåte, paideig:

  1. Skjær smør i terninger 1×1 cm. Hell melet i en stor bakebolle og smuldre smøret i melet. Tilsett kaldt vann, litt av gangen, og rør rundt med en skje. Tilsett bare så mye vann slik at deigen kan samles med et lett trykk. Hvis smøret begynner å bli varmt setter du bakebollen i kjøleskapet til det er kaldt. Form deigen til en kule og dekk til med et håndkle. La deigen hvile i minimum 30 minutter i kjøleskapet.
  2. Deigen rulles ut på et meldrysset bord inntil den er 5 mm tykk og kan vendes over i en paiform på 25 cm i diameter. Skjær til kantene på paien slik at de stikker ut 1 cm over kanten på paiformen. Brett kantene og press dem godt inn i kantene på paiformen. Prikk deigen med en gaffel og la den hvile i minimum 30 minutter – gjerne 1-2 timer. Det vil hjelpe deigen med å holde sin form.
  3. Varm ovnen til 200 C.
  4. Dekk paibunnen med et stykke bakepapir og fyll paien med bønner/ris. Blindbak paibunnen i 20-25 minutter; Fjern bakepapir og bønner/ris når kantene begynner å få farge etter ca 20 minutter. Stek paibunnen i 5 minutter til bunnen begynner å se tørr ut og kantene er gyldne.

Fremgangsmåte, fyll:

  1. Lag fyllet mens paien blindbakes; skrell rødbetene og skjær dem i tynne skiver på 1-2mm. Finhakk løk og hvitløk. Brun løk, hvitløk og timian i 2 spiseskjeer olivenolje. Når løken er bløt tilsettes rødbete, balsamicoeddik og 1 teskje salt. Stek i 10-15 minutter til rødbetene er møre.
  2. Ha egg i en bolle og tilsett creme fraiche, ½ tsk salt og pepper. Rør eggenblandingen lett med en gaffel.
  3. Fordel rødbetene over paibunnen og hell over eggeblandingen. Fordel geitosten over paien. Pynt evt. med et par kvister timian på toppen. Stek paien i 30-35 minutter ved 200°C inntil eggeblandingen har satt seg.
  4. Pynt gjerne paien med et par kvister brønnkarse. Smaker like godt kald, som varm.
  5. Servér gjerne med en frisk salat til. Se oppskrift på en frisk salat. 

Bon appétit!

Lyst på en smakfull vegetarisk lasagne? Oppskriften finner du her.