Oksefilet «Torino» med bearnaise-remulade
Hvordan hverdagsimponere med en grillet oksefilet? Christian André Pettersen, byr på en deilig oppskrift på oksefilet «Torino» med en deilig og lettlaget bearnaise-remulade.

Ingredienser
- 800 g renskåret oksefilet
- 1 ss olivenolje
- 100 g meierismør
- 2 hvitløksfedd
- Noen kvister sitrontimian
- Nykvernet sort pepper
- Himalayasalt
- Ertespirer
Fremgangsmåte
1. Skjær biffen i stykker på 200 gram. Gni inn salt, pepper og olje.
2. La kjøttet hvile i 30 min mens grillen blir varm.
3. Brun smør i en kjele med timian og hvitløk. Dette pensler kjøttet med under grilling.
4. Grill kjøttet. Husk maks varme det første minuttet, slik at kjøttet får skikkelig skorpe. Biffen grilles i ca. 2 min på hver side (skal ha en kjernetemperatur på 52 grader).
5. La kjøttet hvile i 3-4 min før servering.
6. Server med saltkokte nypoteter, topp med ertespirer og béarnaise-remulade.
Bèarnaise-remulade
- 1 dl majones
- 1 ss creme fraiche
- 2 ss syltet estragon på lake
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss hakket gressløk
- 1 ss hakket kjørvel
- 1 ss hakket fersk estragon
- 1 ss soyasaus (evt worchestershirek)
Fremgangsmåte
Visp sammen alle ingrediensene i en bolle.