Klikk & Hent i over 130 butikker. Bestill hjemlevering eller med MyPack - betal med VIPPS, faktura eller betalingskort.
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Matpakke: Se våre sunne og gode tips

Matpakke tips til dere som har en travel hverdag. Bruk det dere har i kjøleskapet og lag deilig salat, sandwich eller noe annet godt med rester fra dagen før.

Matpakke: Se våre sunne og gode tips

Slik lager du en digg matpakke med det du har til overs!

Når du sitter på enten jobb, skole eller hvor enn du måtte være, er det alltid hyggelig å åpne en matpakke du faktisk har gledet deg til å spise. Det gjør dagen for de fleste! Enten om du lager det til deg selv, eller gleder noen andre med en matpakke som frister når den rumlende magen begynner. Her er enkle basisoppskrifter du kan bruke for å unngå å kaste mat og lage en god og fristende matpakke. Alle oppskriftene kan lages på mange ulike måter- tilsett det du har tilgjengelig og liker. Et tips for at råvarene skal holde seg friske løpet av dagen, kan du legge ved et kjøleelement i matboksen.

Vil redusere matsvinn

Espen Karlsen er leder i Jernia og er lidenskapelig opptatt av mat og miljø. Hvert år kaster vi nordmenn 41,5 kg med mat og ofte er dette helt fine varer som ikke er nødvendig å kaste. Sammen med mesterkokk Christian André Pettersen skal vi derfor vise dere enkle og smakfulle tips til hva du kan gjøre med maten som blir til overs!

Sandwich med rester fra kjøleskapet

Sandwich kan lages på utallige mange måter! Man kan variere dressingen, pålegget og grønnsakene etter det du liker og har tilgjengelig. For eksempel kan du bytte ut majones med pesto, agurk med tomater og roastbiff med skinke. Her er mulighetene uendelige!

Utstyr:

Ingredienser:

  • Majones
  • Urter (ta det du har- her brukes koriander)
  • Agurk
  • Brødskiver etter eget ønske
  • Salat
  • Roastbiff (her kan du feks ha skinke, servelat, salami osv- ta det du har!)

Fremgangsmåte:

  1. Bland majones med urtene. Tips! Lag gjerne en stor porsjon som du har lett tilgjengelig i kjøleskapet til andre retter eller senere lunsj.
  2. Kutt agurk i skiver.
  3. Skjær to gode skiver brød.
  4. Smør majonesblandingen på brødet, deretter agurk, salat og roastbiff.

Tips! Legg sandwichen på lokket til matboksen og plasser boksen over slik at sandwichen ikke faller fra hverandre når du skal ta den opp. Lokket er også utmerket som en tallerken!

Vegetarisk lefserull

Ta det du har tilgjengelig av grønnsaker og rull det sammen til en deilig vegatarisk lefserull. For mer mettende alternativ kan du tilsette bønner eller linser etter eget ønske. Her er det kun kreativiteten som setter stopper. For et ikke vegetarisk alternativ kan du også ta med feks kylling, skinke, eller annet kjøtt du har i kjøleskapet.

Utstyr:

Ingredienser:

  • Lomper
  • Salat
  • Avokado
  • Philadelphia smørost (smak etter eget ønske)
  • Salt og pepper
  • Nøtter hvis ønskelig

Fremgangsmåte:

  1. Skjær avokadoen i to, skrap ut innholdet og blend det godt sammen med salt og pepper. Tips! For å kjøpe en perfekt moden avokado; legg et lite trykk på tommelen og kjenn at den buler litt inn. Du kan også kjenne på roten om den faller lett av, da er den perfekt moden.
  2. Legg lompene på et skjærebrett.
  3. og smør på philadelphia og avokado.
  4. Rull lompene stramt.
  5. Legg de sammen med litt salat i matboksen og gjerne med litt nøtter ved siden av.

Couscous salat

Couscous er litt som ris, pasta og potet- det er alltid litt igjen. Dette er en super base til en god og mettende salat. Her er det bare å ta det du har i kjøleskapet og blande sammen til en god, mettende og spennende salat på 1-2-3.

Utstyr:

Ingredienser:

  • Couscous
  • Pesto
  • Grønnsaker du har tilgjengelig (her er det brukt grønnkål og rødløk)
  • Nøtter etter eget ønske
  • Ost
  • Skinke
  • Salt og pepper
  • Olivenolje hvis ønskelig

Fremgangsmåte:

  1. Ta den ferdig kokte couscousen i en bolle og tilsett pesto.
  2. Tilsett grønnkål, nøtter, rødløk, ost i kuber, skinke, salt og pepper.
  3. Bland dette godt sammen.
  4. Legg den deilige «reste» salaten i en matboks og topp gjerne med litt olivenolje.