1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Baking
  4. Langpannekake til Halloween
Baking

Langpannekake til Halloween

Red Velvet langpannekake passer perfekt til Halloween med sin blodrøde bunn.

Få oppskrift og fremgangsmåte på Red Velvet langpannekake.

Langpannekake til Halloween

Ved å spille av videoen, godtar du YouTube's bruk av informasjonskapsler. Mer info.

Kaken ser kanskje litt skummel ut med sin blodrøde kakebunn. Men bak fasaden gjemmer det seg en saftig kake med litt smak av kakao, og toppet med en herlig luftig kremostglasur.

Kaken kan pyntes til alle anledninger, med strøssel og kakepynt etter ønske. Her har vi pyntet langpannekake til Halloween.

Ingredienser til langpannekake Red Velvet

  • 240 g romtemperert meierismør
  • 600 g sukker
  • 4 ts vaniljepasta eller vaniljesukker
  • 4 store egg, romtempererte
  • 500 g hvetemel
  • 30 g kakao
  • 5 dl skummet kulturmelk eller kefir
  • 2 ss rød konditorfarge, gel
  • 3 ts 7 % eddik
  • 3 ts natron

Fremgangsmåte:

Forvarm ovnen til 175 grader over- og undervarme. Smør en liten langpanneform, gjerne med springkant.

Pisk smør og sukker til det begynner å bli litt lyst. Pisk inn vanilje, og ett egg av gangen. Skrap ned røre fra sidene av bollene mellom eggene og pisk til du har en lys og luftig røre. Sikt hvetemel og kakao sammen i en bolle. Rør konditorfarge ut i kulturmelken eller kefiren.

Rør hvetemel og kakao inn i røren og rør til slutt inn den fargede kefiren/kulturmelken. Rør natron og eddik sammen i en skål til det begynner å boble og pisk inn i røra. Hell røren i formen, og stek midt i ovnen i ca 40 minutter. Steketiden varierer fra ovn til ovn så test med en kakenål midt i kaken. Hvis den kommer tørr ut eller med litt fuktige kakesmuler på seg, er den ferdig. Hvis det er røre på pinnen må den steke lenger. Prøv hver 5 minutt til kaken er ferdig. Avjøl i formen.

Ingredienser til glasur

  • 250 g Tine kremost, kald
  • 250 g mascarpone ost
  • 2 ts vaniljesukker med ekte vanilje eller 1 ts vaniljepasta
  • 120 g melis
  • 4 dl kremfløte
  • Litt rosa gelfarge (valgfritt)

Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med visp, og visp sammen til en krem. Ikke visp for lenge for da blir den kornete. Visp heller med maskin til den begynner å tykne, og visp den siste biten for hånd. Hvis du ønsker en rosa krem kan du piske inn litt rosa gelfarge mot slutten av piskingen.

Ta springformkanten av formen og smør kremen ut på kaken. Dekorer etter hjertens lyst! Her har vi brukt strøssel med halloween-tema, edderkopper og hjemmelagde halloweenkjeks. Spis med det samme eller sett i kjøleskapet fram til servering.

Her finner du oppskrift og fremgangsmåte til Halloween-kjeks