1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Baking
  4. Kan en kakeform løfte kaken til nye høyder?
Baking

Kan en kakeform løfte kaken til nye høyder?

Det er jo strengt tatt kakeoppskriften som avgjør selve smaken. Men faktisk kan en kakeform bidra til en enklere tilværelse for deg som kakebaker. Få både velsmakende oppskrift og enkle baketips her.

Kan en kakeform løfte kaken til nye høyder?

Ved å spille av videoen, godtar du YouTube's bruk av informasjonskapsler. Mer info.

Noen ganger baker du til selskap hjemme. Andre ganger baker du en kake som skal tas med. Uansett hvem som skal få gleden av å nyte, og uansett hvor kaken skal serveres kan du ta det helt med ro. Vi har ryggen din. Her får du oppskrift på en langpanne sjokoladekake som garanterer suksess til alle anledninger. Og ikke nok med det. Vi deler også en annen sikker vinner – nemlig kinderegget av en kakeform. Den løfter steking, servering og transport til en ny dimensjon av enkelhet.

Oppskrift sjokoladekake langpanne

Alle liker en god langpannekake. Denne saftige sjokoladekaken er toppet med himmelsk krem med smak av melkesjokolade og et hint kaffe.

Ingredienser sjokoladekake

450 g smør
6 egg
500 g sukker
600 g hvetemel
5 ss bakekakao
2 ts vaniljesukker med ekte vanilje
2 ts natron
1 ts bakepulver
4 1/2 dl kefir eller skummet kulturmelk

Ingredienser til himmelsk krem

400 g melkesjokolade eller mørk sjokolade
2 dl kremfløte
2-4 ss kruttsterk kaffe eller espresso
2 ss romtemperert smør

Slik gjør du:

Smelt smøret og avkjøl noe. Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme.

Pisk en tykk og luftig eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker. Rør alt det tørre sammen i en bolle og sikt i eggedosisen. Hell i surmelk og rør alt godt sammen. Rør til slutt inn smøret.

Smør en langpanne, hell røren i formen og glatt ut overflaten. Stek midt i ovnen. Steketiden varierer, så sjekk kaken med en kakenål eller lignende etter 30 minutter og stek lenger om kaken er rå i midten. Avkjøl i formen.

Grovhakk sjokoladen. Varm opp fløte og kaffe til det ryker og trekk til side. Hell sjokoladen i, og rør forsiktig til all sjokoladen har smeltet. Rør til slutt inn smøret. La kremen stå i romtemperatur til den begynner å tykne. Hell over kaken og smør den utover med en spatel. Sett kaldt til kremen er kald, dryss over litt kakestrø, sett på lys er kaken klar for fest.

KAKE TIL FEST: Med 3-i-1 kakeform kan du steke, servere og transportere med én og samme kakeform. Foto: Marianne Gjengedal Pfeffer

Kakeform som fikser festen

Når du skal bake kake til bursdagsfesten, til skoleavslutningen, til loppemarkedet eller dugnaden, så skal du slippe å bekymre deg for servering og transport. Zenker kakeform fikser festen.

3-i-1 bakeform

SPRINGFORM LANGPANNE MED LOKK

ZENKER

SPRINGFORM LANGPANNE MED LOKK

    Forenkler hele bakeprosessen helt til etter servering

    Deigskrape inkludert

    10 års garanti

699,-

Ikke bare er kakeformen laget av materialer som sikrer god varmefordeling og et jevnt stekeresultat. Når kaken er ute av ovnen, kan springkanten enkelt tas av, og violà – kaken står allerede på serveringsbrettet. Kaken kan både avkjøles, pyntes og serveres på ett og samme brett.

Når kaken skal transporteres eller oppbevares fester du bare på lokket. Håndtakene gjør det enkelt å bære kaken med dit den skal. Og når det er tid for servering tar du lokket og kaken er klar til servering.

Kundeomtale:

⭐⭐⭐⭐⭐

Perfekt til å bake, lagre og transportere kake i! God høyde er ett stort pluss! Bunn kan fint brukes til kakefat. Anbefales!