1. Hjem
 2. Inspirasjon
 3. Baking
 4. Lag vaniljekjeks med glasur til Halloween
Baking

Lag vaniljekjeks med glasur til Halloween

De smaker fantastisk godt og er utrolig morsomme å dekorere.

Lag vaniljekjeks med glasur til Halloween

Ved å spille av videoen, godtar du YouTube's bruk av informasjonskapsler. Mer info.

Halloween verksted med barn eller gode venner? Ja, da er dette perfekt.

Slik lager du Halloween Cookies

Her får du oppskrift og fremgangsmåte.

Ingredienser til kjeks:

 • 175 g romtemperert smør
 • 200 g sukker
 • 2 store egg
 • 1 ts vaniljesukker
 • 400 g hvetemel + litt ekstra til utbaking
 • 1 ts bakepulver
 • 1 klype salt

Ingredienser til glasur:

 • 1 eggehvite
 • 1 ts limejuice eller sitronjuice
 • 300-450 g melis
 • Valgfri farge i gel eller pulverfarger

Fremgangsmåte:

Bruk en kjøkkenmaskin og visp smør og sukker hvitt med en k-krok eller grind. Visp inn ett egg av gangen. Rør det tørre sammen i en egen bolle og rør det inn i røren. Del deigen i to, rull til kuler og klapp litt flate. Pakk i plastfolie og legg i kjøleskapet i minst 1 time.

Forvarm ovnen til 180 grader.

Begynn med å kjevle den ene pakken med deig, mens du lar den andre ligge i kjøleskapet så lenge.

Kjevle deigen med litt mel på kjevlen slik at den ikke setter seg fast. Kjevle til ca ½ cm tykkelse. Bruk halloween cookie cuttere til å stanse ut figurer.

Tips: Du kan med fordel kjevle rett på et stykke bakepapir. Ha litt avstand mellom kjeksene og fjern deigen rundt de utskårede kjeksene. På denne måten slipper du å løfte kjeksene fra benkeflaten til bakepapir.

Stek midt i ovnen i 8-12 minutter til kjeksene er gylne i kantene. La avkjøles i et par minutter på stekeplaten og løft over på rist. Avkjøl helt.

Lag glasur ved å piske eggehviten helt stiv og ha i limesaft. Tilsett litt og litt melis til du har en tykk glasur. La glasuren renne av skjeen du rører med. Hvis den flyter sakte fra skjeen og legger seg i mønster i skålen, og mønsteret flater ut og blir glatt i løpet av noen sekunder, så har du riktig konsistens. Tilsett litt mer melis hvis den er for tynn, mer limejuice eller eggehvite hvis den er for tykk.

Ha glasuren i små skåler og farg den i ønskede farger. Ha over i små sprøyteposer. Klipp et lite hull i enden av en pose. Tegn et omriss på kjeksen av der du ønsker farge. Vent et par minutter før du fyller godt med glasur i midten av rammen. Nå holder glasuren seg innenfor feltet du ønsker farge. Bruk en tannpirker til å gjerne eventuelle luftbobler og ujevnheter og la kjeksen stå til fargen har flatet helt ut. Dryss på strøssel eller annen pynt. La ligge i romtemperatur til dagen etter så glasuren rekker å stivne helt.

Kjeksene kan også både brukes som knask for å unngå knep. Legg kjeksen i små Halloween esker som er fine å gi bort.