Klikk & Hent i over 140 butikker. Bestill hjemlevering eller med MyPack - betal med VIPPS, faktura eller betalingskort.
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Laksespyd med tzatziki

Laksespyd kan du enkelt lage i stekepannen eller hvorfor ikke ta den på grillen? Det er sunt, enkelt og supergodt.

Laksespyd med tzatziki
Spiddet laks med tzatziki vil falle i smak hos både små og store

Ingredienser

  • Grillspyd eller grillpinner i tre
  • 600 g laks
  • Olivenolje til pensling
  • 4 stk pitabrød
  • 1 pk feldsalat
  • 1 rødløk
  • 8 reddiker
  • 1 pk sukkererter
  • 1 pk fetaost
  • En neve finhakket persille
  • 2 sitroner
  • Salt og pepper

Tzatziki

  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 1/3 agurk
  • 2 båter hvitløk
  • Salt og pepper
  1. Riv agurken med et grovt rivjern og klem ut vannet.
  2. Bland agurken med yoghurt og riv hvitløk med rivjern.
  3. Saltes og pepres etter smak

Fremgangsmåte

  1. Grill pitabrødenen på grill eller i en panne
  2. Skjær laksen i 2-3 cm brede terninger, slik at lengden passer grillpinnen med 3 laksebiter på hver pinne.
  3. Pensle laksen med olivenolje og persille. Saltes og pepres lett.
  4. Stek spydene i en panne eller på en grillpanne på grillen i ca 2-3 minutter.
  5. Skjær sitronen i to og grill dem.
  6. Skjær reddikene og rødløken i tynne skiver
  7. Smuldre opp fetaosten i en skål
  8. Legg pitabrødet på en tallerken.
  9. Smør på et par spiseskjeer med tzatziki på hver brød.
  10. Legg på salat, rødløk, reddik og sukkererter
  11. Topp med laksespyd, dryss over fetaost, finhakket persille og grillet sitron.

Tips: Også digg med ristede pinjekjerner på toppen. 

Prøv også: Laksetaco