1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Grill
  4. Laksetaco med grillet laks
Grill

Laksetaco med grillet laks

Har du lyst til å oppgradere fredagstacoen så kan vi varmt anbefale laksetaco med hjemmelaget jalapeño mayo, syrlige sommergrønnsaker og hvetetortilla.

Laksetaco med grillet laks

Denne oppskriften på laksetaco enkel og supergodt. Om du vil lage hjemmelaget tacokrydder, tortillalefser og jalapeños-mayo finner du oppskrift på det lenger ned, men du kan fint også anvende ferdigproduserte ingredienser.

Ingredienser til laksen

  • 200 gr laksefilet uten skinn og bein
  • 1 ss hjemmelaget tacokrydder (eller ferdig krydder etter ønske)
  • salt

TIPS: Bruk planke ved grilling av laks. Det er enklere å grille et helt stykke og du får en mild røksmak fra planken.

Fremgangsmåte

  1. Sett laksen på planke (husk å bløtlegg planken godt i et par timer før bruk)
  2. Blant litt olivenolje og krydderet
  3. Pensle laksen med marinaden
  4. Strø på litt salt etter ønske
  5. Grill laksen lett til medium kjerne (ca. 8 min på indirekte varme)
  6. Legg lefse med majones på
  7. Legg på grønnsaker luftig
  8. Legg på laks (knekkes litt så man ser det rosa fiskekjøttet)
  9. Freshe urter på toppen som for eksempel finhakket koriander, karse og gressløk

Christian André Pettersen griller laks på planke og varmer lefsene på Morsø gassgrill Forno.

Hjemmelaget tacokrydder

  • 3 ss chilipulver
  • 2 1/2 ts malt chilipepper – helst chiliflak
  • 2 1/2 ts tørket oregano
  • 2 ss malt spisskummen
  • 2 ss paprikapulver
  • 2 1/2 ts hvitløkspulver
  • 1 ss havsalt
  • 2 ts sort pepper
  • 1/4 ts malt stjerneanis

Har du lyst til å prøve deg på hjemmelaget tortillalefser kan du se oppskriften under.

Hjemmelaget tortillalefser

  • 6,5 dl maseca mel (vil du lage maistortillas, erstatter du melet med maismel og da får du glutenfrie lefser)
  • 2,5 dl lunket vann
  • 2 ss smør eller olivenolje
  • 3/4 ts salt
  1. Smøret bør være romtemperert. Kna alt sammen til en smidig deig.
  2. Del den i 12 boller. Dekk de til og la de hvile i ca. 15 minutter.
  3. Bak de så ut med en kjevle til de er ca. 12 cm i diameter. Jo tynnere jo bedre, når du ser hånden igjennom er de perfekte.
  4. Stek de på «tørr» stekepanne, helst teflonpanne på middels varme. Trykk de litt ned under stekingen for å unngå bobler. De skal være gylne og fine. De er litt stive når de er nystekte, men blir bløtere etter en liten stund.

Hjemmelaget jalapeño-mayo

  • 1 dl majones hjemmelaget
  • 2 ss syltet jalapeño
  • 1 ss lime
  • 1 neve fersk koriander
  1. Kjør alt i en blender
  2. Smak til med salt

Syrlig sommergrønnsaker

  • 10 gr finstrimlet sommerkål
  • 10 gr finstrimlet vårløk
  • 10 gr finstrimlet gulerot
  • 10 gr urter,cress
  • 1 ts lime
  • 1 ts olivenolje
  • 1 ts salt

Vend alle ingrediensene med olivenolje og lime rett før servering

Håper det smaker!

Prøv også: Grillet blomkålpizza – Jerniapizzaen