Hopp til hovedinnhold
Fri frakt over 800,- Levert samme dag Betal med Klarna
  1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Kjøkken
  4. Kjøkkenredskap du burde ha på kjøkkenet
Kjøkken

Kjøkkenredskap du burde ha på kjøkkenet

Gode hjelpemidler på kjøkkenet gjør matlagingen både enklere og morsommere – det er ingen hemmelighet. Men hva trenger du egentlig? Med denne guiden får du oversikt over basisutstyret du bør ha, uten unødvendig dilldall.

Kjøkkenredskap du burde ha på kjøkkenet

Må-ha kjøkkenutstyr for ethvert kjøkken

Gode kniver – kjøkkenets viktigste verktøy

Dårlige kniver er som dårlig vær – de ødelegger stemningen. En god kniv er skarp, ligger godt i hånden og holder skarpheten lenge.

En kokkekniv eller santokukniv er allsidige valg som passer til de fleste skjæreoppgaver. Velg kvalitet som holder seg skarp, og lær deg hvordan du vedlikeholder den.

Tips: Bruk skjerpestål hver gang du skal bruke kniven. Det holder den skarp og effektiv!

En santokukniv eller en kokkekniv er begge knivtyper som passer de aller fleste formål. Og velger du en god kvalitetskniv vil den være enklere å vedlikeholde og holde skarp.

Skjerpestål – knivens beste venn

Skjerpestålet sørger for at kniven holder seg på topp. En enkel vane er å skjerpe kniven før hver bruk. Det høres kanskje tidkrevende ut, men det tar bare noen sekunder – og gjør en stor forskjell.

Saks – kjøkkenets altmuligverktøy

En god saks er gull verdt. Klipp opp urter, del kylling eller åpne emballasje med letthet.

Visp – til alt fra røre til saus

Velg en visp som ligger godt i hånden og er solid nok til å takle både luftige egg og tung potetmos.

Matpinsett eller klype – for skånsom håndtering

Unngå å stikke hull i kjøttet med gaffel. En matpinsett eller klype gjør det enkelt å snu kjøtt og kylling uten at saften renner ut. Perfekt til servering også!

En matpinsett gjør det enklere å snu råvarer i stekepannen uten at du ødelegger råvaren. Foto: Global

Stekespade – til pannekaker og speilegg

Velg en fleksibel stekespade som er skånsom mot stekepannen og effektiv i bruk.

Skreller – liten, men kraftfull

En god skreller tar seg av poteter, epler og til og med brokkolistilker. Velg mellom den tradisjonelle utformingen eller en Y-skreller – det handler om hva som passer best i hånden din.

Skjærefjøl – flere størrelser er smart

Du kan gjøre lurt i å ha flere skjærebrett, gjerne i ulike størrelser. Da har du alltid et skjærebrett for hånden til ulike råvarer. Du bør nemlig unngå å skjære kjøtt og grønnsaker på samme skjærebrett uten å vaske det godt i mellomtiden, for å hindre bakteriespredning.

En skjærefjøl i tre er skånsom mot knivene dine og har antibakterielle egenskaper. Velger du en skjærefjøl i massivt tre ligger den stødig på benkeplaten. Den trenger litt vedlikehold og kjærlighet, men til gjengjeld vil du ha den i årevis. Litt olje i ny og ned og håndvask er i grunn alt den ber om.

Om du sverger til oppvaskmaskin bør du velge noe annet enn tre. Skjærebrett i plast er som regel rimelige og tåler oppvaskmaskin, men de sløver også knivene raskere.

Skjærefjøl i massivt tre ligger stødig på benken. Vask den for hånd og olje den i blant så har du en skjærefjøl som varer i årevis.

Øse – med og uten hull

En øse er uunnværlig når du skal fordele suppe eller røre. En hullsleiv er ideell når du vil unngå at væsken følger med.

Rivjern – fra parmesan til sjokolade

Et skarpt rivjern gjør jobben raskt og effektivt, og er perfekt for å raspe alt fra ost til hvitløk. Proff-tips: Riv hvitløk for å få fram den beste smaken!

Steketermometer – for perfekt resultat

Et steketermometer gjør underverker for resultatet. Riktig kjernetemperatur er alfaomega for mange råvarer, og steketermometeret forteller deg akkurat når du er der. Uansett om det er lammesteken i ovnen, biffen i stekepanna, eller er laksen på grillen.

Kjøkkenvekt og målebeger – for presisjon

Du kommer langt med slumping, men presisjon er ofte nøkkelen til vellykkede oppskrifter. Og det får du med kjøkkenvekt og litermål.

Presisjon er nøkkelen til vellykkede oppskrifter.

Stavmikser – kjøkkenets tryllestav

Hvis du skal investere i én maskin, velg en stavmikser. Den moser, pisker, rører og hakker – alt med én hånd.

👉 Vår favoritt: Bamix stavmikser – robust, kraftig og enkel å rengjøre.

Skåler – gjør som proffene

Bruk små skåler for å måle opp ingrediensene før du begynner. Det gir bedre oversikt og en mer organisert matlagingsprosess.

Kjeler og stekepanner – kjøkkenets grunnmur

Gryter og stekepanner finnes i alle størrelser og materialer. Les vår gryte- og stekepanneguide for å finne det som passer ditt behov.

Gryte- og stekepanneguide

Kvalitet varer lengst

Med disse redskapene på kjøkkenet er du rustet for det meste. Husk at kvalitet varer, og at godt utstyr gir deg bedre resultater – hver gang.

Har du en gammel panne eller gryte? Lever den inn til oss for resirkulering, så hjelper vi deg med å velge nytt!