1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Baking
  4. Oppskrift på deilige kanelboller
Baking

Oppskrift på deilige kanelboller

4. oktober er kanelbollens dag. Ta deg en velfortjent pause i hverdagen og nyt en stor, god kanelbolle. Om du vil bake den selv gir vi deg oppskriften her.

Oppskrift på deilige kanelboller

Oppskift på kanelboller som gir ca 22 kanelboller

Ingredienser til kanelboller

Grunndeig:

  • 150 gram smør
  • 5 dl helmelk
  • 50 gram gjær
  • 1/2 ts salt
  • 1,25 dl sukker
  • 1 egg
  • 15 dl hvetemel

Fyll:

  • 100 gram smør
  • 1 dl sukker
  • 4 ts malt kanel

Pensling og dryss:

  • 1 egg
  • 4 ss perlesukker

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen være fingervarm (37°C). Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.
  2. Tilsett salt sukker og egg. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Dekk med plast og sett deigen til heving et lunt sted i ca. 30 minutter.
  3. Rør sammen romtemperert smør, sukker og kanel til fyllet. Del deigen i to deler og kjevle ut hver av de til en leiv på ca 20 x 45 cm. Smør fyllet utover. Rull sammen og skjær i ca 2 cm brede biter.
  4. Sett stekeovnen på 250°C. Legg bollene med en av snittflatene ned på en stekeplate dekket med bakepapir. Etterhev i 30 minutter under plast.
  5. Pensle med sammenvispet egg og strø med perlesukker. Stek midt i ovnen, ca 7-8 minutter. Avkjøl på rist.

Oppskrift: tine.no