Klikk & Hent i over 130 butikker. Bestill hjemlevering eller med MyPack - betal med VIPPS, faktura eller betalingskort.
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Den internasjonale kanelbolledagen 4.oktober – Oppskrift på deilige kanelboller

Torsdag 4. oktober er kanelbollens dag. Ta deg en velfortjent pause i hverdagen og nyt en stor, god kanelbolle. Om du vil bake den selv gir vi deg oppskriften her.

Den internasjonale kanelbolledagen 4.oktober – Oppskrift på deilige kanelboller
Bak deilige kanelboller til Kanelbollens dag, 4.oktober

Oppskift på kanelboller som gir ca 22 kanelboller

Ingredienser:

Grunndeig:

  • 150 gram smør
  • 5 dl helmelk
  • 50 gram gjær
  • 1/2 ts salt
  • 1,25 dl sukker
  • 1 egg
  • 15 dl hvetemel

Fyll:

  • 100 gram smør
  • 1 dl sukker
  • 4 ts malt kanel

Pensling og dryss:

  • 1 egg
  • 4 ss perlesukker

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen være fingervarm (37°C). Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.
  2. Tilsett salt sukker og egg. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Dekk med plast og sett deigen til heving et lunt sted i ca. 30 minutter.
  3. Rør sammen romtemperert smør, sukker og kanel til fyllet. Del deigen i to deler og kjevle ut hver av de til en leiv på ca 20 x 45 cm. Smør fyllet utover. Rull sammen og skjær i ca 2 cm brede biter.
  4. Sett stekeovnen på 250°C. Legg bollene med en av snittflatene ned på en stekeplate dekket med bakepapir. Etterhev i 30 minutter under plast.
  5. Pensle med sammenvispet egg og strø med perlesukker. Stek midt i ovnen, ca 7-8 minutter. Avkjøl på rist.

 

 

Oppskrift: tine.no