1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Verktøy
  4. Ikke glem dette i vinter
Verktøy

Ikke glem dette i vinter

Nå er det på tide å gå gjennom redskapsboden og se om du er forberedt for vinter og kaldere tider.

Ikke glem dette i vinter

Høst og vinter pleier alltid å komme like brått på.

Timene på terrassen i kveldssolen blir erstattet med lune stunder foran peisen – og gjerne på hytta. Men har du gjort det du trenger for at utemøblene skal holde seg like godt til neste år, og har du det du trenger i redskapsboden? Her er gode råd.

Sett bort grill, utemøbler og hageredskaper

– Grillen må̊ rengjøres og trekket må̊ trekkes over og festes godt. Det samme gjelder utemøblene, forteller Erik Snekvik, ved Jernia Falksenteret på̊ Kyrksæterøra.

Les mer om vedlikehold av grill her.

– Har du tremøbler bør du sette dem inn med et strøk møbelolje og dekke dem til med møbelovertrekk. Bruk gjerne en løvsuger når du skal rydde på̊ tun og gårdsplassen. Hageredskapene bør også̊ rengjøres og oppbevares riktig.

Riktig utstyr: Det er viktig å ha redskap lett tilgjengelig når snøen laver ned.

– Spray hekksaksa med olje før den stikkes inn i futteralet og henges på̊ plass. Dette vil forhindre rustdannelser og forlenge levetiden med mange år. Gressklipperen må̊ også̊ rengjøres og skiftes olje på når du setter den bort, du finner både spray, motorolje og servicesett for gressklippere hos oss, forteller Snekvik. Flere tips til å vedlikeholde gressklipper finner du her.

LES OGSÅ: 9 tips for å brannsikre hjemmet

Dette trenger du når snøen kommer

Før du vet ordet av det faller snøen… hva må være på plass da?

Sjekk at snøskuffa og snørydderen er på plass og i god stand, altfor ofte sjekker ikke folk det før etter snøen har falt, forklarer han.

Har du et favorittredskap for vinteren?

– Det må være Classic snørydder fra Fiskars som tar unna store mengder snø på en veldig effektiv måte. En av bestselgerne – hvert eneste år. I tillegg har vi mange gode produkter når det gjelder strømiddel!

PEIS: På vinteren blir det tid for mer innekos, og gjerne ved peisen. Alt du trenger, enten det er vedstativ, peissett eller vedkutter, finner du hos Jernia.

Tips: Når du beveger deg ute på glattisen på vinteren er det viktig å ta noen forholdsregler, for dette er høysesong for fallskader og brudd!

Hos Jernia finner du du mange produkter som kan forebygge – blant annet et godt utvalg brodder som er enkle å ta på og av. Det er absolutt ikke flau å gå med brodder uansett alder, det er bare smart!

Et produkt som X-it isMelt smelter effektivt is på trapper og gangveier, og er mer skånsomt enn salt mot underlaget, husdyr, skotøy og vegetasjon. Leca Safe Antiskli er et must, et sklisikkert strøprodukt uten salt og kjemikalier!

LES OGSÅ: Perfekte gaver til den som elsker friluftslivet