For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Henge opp bilder?

Vet du ikke helt hvor du skal begynne når du skal henge bilder? Her er våre tips til hvordan gjøre veggen til et blikkfang.

Henge opp bilder?
Bland gjerne bilder og gjenstander på veggen

Begynn med å tenke komposisjon. Mål opp et område på gulvet like stort som veggplassen, og legg deretter bildene på gulvet. Flytt dem rundt til du blir fornøyd med sammensetningen. En feil mange gjør er å henge bilder for høyt eller for langt fra hverandre, en tommelfingerregel er maks 10 cm mellomrom (gjerne mindre), og maks 170 cm over gulvet (gjerne lavere).

Henge hyller på veggen

HENG HYLLER PÅ VEGGEN: Ved å henge hyllene på veggen oppstår et luftigere og mer voluminøst inntrykk enn når de står rett på gulvet

LES OGSÅ: Guiden som hjelper deg å finne riktig drill

Tenk linjer

Ikke vær redd for å blande både bilder og gjenstander. Det kan også være utrolig fint å henge mange ulike bilder rundt en vegghengt tv. Tenk linjer – henger du flere bilder på rad bør de ha en rett linje øverst og nederst, og på minst en av sidene. La gjerne bilder stå og lene seg langs veggen, det gir rom for variasjon, og oppleves avslappet og kult.

riktig verktøy for å henge bilder

Riktig verktøy er halve jobben

Riktig verktøy

Når du skal henge bilder eller mindre gjenstander på veggen er det greit å tenke på at man skal ha riktig verktøy på plass. Alt finner du hos din lokale Jernia! En vater et essensielt verktøy for å kontrollere at flater, bilder, linjer er nøyaktig vannrette eller loddrette. Skal du henge på en gipsvegg er det smart med gipsplugger eller skruer og kroker tilpasset gipsvegger. Det er smart å ha hurtigtørkende sparkel tilgjengelig i tilfelle du lager hull feil sted på veggen. Et tips er å legge en plastfilm mellom tube og kork når du er ferdig med å bruke sparken. Dette forbedrer holdbarheten og du kan oppbevare sparkelen lenger.

Med en elektrisk drill går det fortere å bore seg inn i veggen eller skrue inn skruene. Skal gjenstander og bilder opp på en trevegg holder med et par spiker, kanskje ståltråd og en god hammer.

LES OGSÅ: De viktigste verktøyene du kan eie

Essensielle verktøy