<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Guiden som hjelper deg å finne riktig drill

Det finnes en rekke funksjoner som gjør den lettere å bruke og sørger for at den varer lenger. 

Guiden som hjelper deg å finne riktig drill
DRILL: Det finnes mange gode råd når du skal kjøpe ny drill - enten du trenger en enkel variant, eller skal gå løs på et større prosjekt. Her får du gode råd.

Det finnes mange forskjellige driller, og skal du ha en liggende til småjobber nå og da så er det ikke sikkert du trenger en fullt så avansert variant.

Skal du pusse opp huset eller gjøre andre større jobber, finnes det imidlertid en rekke funksjoner som gjør jobben enklere for deg.

Oppladbar drill

En oppladbar drill vil si at den har et oppladbart batteri, og du kan bruke drillen hvor du måtte ønske. Den gjør jobben enkelt der du er. En oppladbar drill kan også kalles trådløs eller batteridrevet drill.

Volt

Styrken er målt i batteriets volt, også kalt spenning. Høyere spenning betyr mer dreiemomentstyrke for å takle motstand.

Drillene kommer i dag med batterispenning opp til 18 volt. De største her takler oppgavene utmerket, med imponerende kraft. Det du må «betale» for dette, er at de kan veie noe mer.

LES OGSÅ: Unngå sløve og dårlige kniver

FINN RIKTIG DRILL: Det er en rekke varianter å velge mellom – velg riktig drill til ditt behov.

FINN RIKTIG DRILL: Det er en rekke varianter å velge mellom – velg riktig drill til ditt behov.

Håndgrep

Teksturen og konturen i grepet skal føre til at du får et godt grep som sitter med god vektbalanse. Det er lurt å prøve å holde i drillen før du kjøper den.

Momentinnstilling

Dette er en funksjon som finnes på de større batteridrillene.

Du kan stille inn motstandsstyrken du ønsker at drillen skal ha. Hvis du stiller inn drillen med lav momentinnstilling, vil drillen slure og du unngår at skruen skrus enten for langt inn, eller at du ødelegger skruhodet (stripper skruen).

Gir

Noen større driller leveres også med flere gir, som regel da med to gir; lav (300 o/min) og høy (800 o/min). Lavt gir er til å skru skruer med, mens et høyt gir er til boring.

For- og baklengs rotasjon

Påse at det er lett å nå bryteren mens du holder i drillen, uten at du behøver å skifte grep.

Batteri og lader

Velg et godt batteri som tåler å bli klappladet. Klappladning betyr at du lader og bruker batteriet når det passer deg. Batteriet skal ha like lang levetid uavhengig av om det er tomt når du setter det til ladning eller om du tar det i bruk før det er fulladet.

Om det er rask ladetid er ikke nødvendigvis positivt, da dette i noen tilfeller fører til at batteriet kan overopphetes og bli ødelagt. Men går du får de trygge, gode merkevarenavnene er dette ivaretatt med varmesensor som forhindrer at batteriet blir ødelagt. Bruker du drillen ofte og lengre tid om gangen, trenger du et ekstra batteri.

LES OGSÅ: Kjøpe termos? Se etter dette

OPPUSSING: Når du skal pusse opp er smart å ha riktig verktøy og en god drill kommer alltid godt med.

OPPUSSING: Når du skal pusse opp er smart å ha riktig verktøy og en god drill kommer alltid godt med.

Velg riktig drill for deg:

  • Lett vedlikehold og reparasjoner: Det vil si at du skal bruke den til raske og enkle jobber. Da vil en drill med kun ett batteri holde. Til boring av hull og skruing, skaff deg en drill med to hastigheter. Se også etter en drill med justerbar momentinnstilling. Velg gjerne en av de mer kompakte drillene som fysisk er litt mindre.
  • Reparasjoner og snekring: Kjøp en drill med minst 10 Volt – du vil trenge kraften. Du bør kanskje vurdere om du trenger to batterier. Ellers er det viktig med en drill med to hastigheter, og justerbar momentinnstilling.
  • Omfattende oppussing og snekring: Ingen tvil her – du er i den store ligaen. Disse prosjektene, spesielt boringen med stor diameter og lange skruer, krever høy spenning. Gå får en drill med høyes volt og god kvalitet. Du bør også ha ett batteri ekstra for å få jobben unnagjort.

Jernia har et stort utvalg av gode driller. Kom innom så vil en av våre medarbeidere hjelpe deg å velge den riktige drillen for deg.

Tips: Gode bor og et godt bitssett er like viktig som selve driller.

Velg den beste drillen til ditt behov