1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Verktøy
  4. Bruk ett batteri til flere maskiner
Verktøy

Bruk ett batteri til flere maskiner

Ett batteri og én lader er alt du trenger for å ta i bruk en rekke forskjellige maskiner fra Bosch. Det sparer du penger på.

Bruk ett batteri til flere maskiner

Power for ALL fra Bosch er en løsning som gjør at ett batteri passer til alle Bosch-maskiner i samme spenningsklasse. Det oppladbare 18V-batteriet kan du bruke i alle Bosch-maskiner i Power for ALL-systemet, som består av både verktøy og hageredskaper.

– Når du kun trenger ett batteri, sparer du penger hver gang du kjøper en ny maskin i 18V-systemet, da maskinene er billigere uten egen lader og batteri, forteller Thomas Bjonness-Jacobsen, Key Account Manager i Bosch.

Og ikke bare passer batteriet til Bosch sine produkter, men det er også kompatibelt med oppladbare 18V maskiner fra blant annet Gardena og Flymo.

Batterisett

Dette er et kompakt og effektivt batteri med en styringsenhet kalt Syneon-Chip, som gir optimal utnyttelse av batteriet, og dermed lenger batterikapasitet.

Batteriet har 2,5 Ah – en verdi som forklarer hvor mye brukstid batteriet har per lading. Jo høyere Ah batteriet har, jo lenger brukstid.

– Dette er et sterkt batteri med lang driftslengde. Du kan for eksempel skru mer enn 500 skruer på 6x60mm i treverk, eller klippe 550 m² plen på bare én ladning. I tillegg får du full power på batteriet helt til det siste, uten at energinivået faller, forteller Bjonness-Jacobsen.

Se også vår guide til hvordan velge riktig drill.

Kraftig og fleksibelt batteri

EKSENTERSLIPER ADVANCED ORBIT: En av mange bestselgere som er kompatibel med det oppladbare batteriet fra Bosch

Jernia tilbyr en rekke maskiner i Power for ALL-systemet. Blant annet finner du borhammer, sirkelsag, stikksag og gresstrimmer.

En stor fordel med batteripakken er selve ladetiden. På kun 40 minutter lades batteriet opp til 80%. Er du derimot en svært hyppig bruker av ulike maskiner, kan du vurdere å kjøpe et ekstra batteri.

– Da har du alltid har et fulladet batteri for hånden. Du trenger ikke stoppe for å lade, men bytter på hvilket du bruker og hvilket batteri som står til lading, forteller Bjonness-Jacobsen.

Både batteriet og laderen får du kjøpt separat dersom du trenger det.

Elektrisk gir en miljøgevinst

At du kan spare penger ved å kjøpe flere verktøy og hageredskaper til ett og samme batteri er bra for deg. Men løsningen er også bra for miljøet. Når samme batteri kan brukes til flere maskiner vil du virkelig kunne utnytte batteriets fulle potensiale. Og ved å velge elektrisk verner du samtidig miljøet for klimagassutslipp som for eksempel fra bensin.

Les om hvordan velge de viktigste verktøyene i verktøykassa.