Eplekake er godt året rundt, men eplekake er ekstra populært om høsten. Eplekake smaker nemlig ekstra godt om du bruker norske, litt syrlige epler.
Om du er så heldig å ha epler i hagen, eller en god nabo i nabolaget som er villig til å dele på godene vil selvplukkede epler være helt perfekt i denne eplekaken. Men uansett, eplesesong eller ei, anbefaler vi deg å prøve denne oppskriften.
Eplekaken kan fint nytes alene, men jazz gjerne opp serveringen med krem, vaniljekrem eller vaniljeis for en søt prikk over i’en.
Oppskrift på eplekake
Ingredienser:
- 200 g smør
- 200 g sukker
- 4 egg
- 200 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 4 store epler
- 1 ts kanel
- 2 ss grovhakkede mandler (kan droppes)
Fremgangsmåte:
- Visp smør og sukker hvitt med en kjøkkenmaskin.
- Visp inn ett egg av gangen.
- Bland alt det tørre sammen, og spe det inn i kakerøra.
- Skrell eplene og skjær de i båter eller smale skiver. Legg epleskivene i en bolle, dryss over kanel og miks til kanelen er jevnt fordelt blant epleskivene.
- Smør en springform og ha i ⅔ av røra. Bre røra utover i bunnen av formen med en slikkepott.
- Fordel epleskivene i kakeformen, og klatt resten av røra på eplene. Røra vil smelte sammen under steking og dekke eplene.
- Stek på 175°C i 45 min-60 min til eplene er myke og kaken er gjennomstekt. Bruk gjerne en kakenål eller lignende for å sjekke om eplekaken er gjennomstekt. Stikk kakenålen midt i kaken. Kaken er gjennomstekt om kakenålen er ren når du tar den ut.
- Avkjøl eplekaken på rist og server!
Å bake eplekake krever ikke mye utstyr. Men med riktig utstyr blir bakingen mer fornøyelig. Foto: Marianne Pfeffer Gjengedal