For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Den ultimate gryten til grøt

Party 8 liter fra Fiskars egner seg spesielt godt til melkeholdige matretter som f.eks. grøt og sauser.

Den ultimate gryten til grøt
ALUMINIUMSGRYTE: Det tykke belegget forhindrer fastbrent mat. Spesielt egnet til melkeholdige matretter

Gryten er lagd av tykk aluminium som fordeler varmen godt. Det slitesterke belegget forhindrer fastbrent mat og kjelen kan brukes på alle koketopper. Med andre ord, dette er den perfekte gryten for melkeholdige matretter. Skal du for eksempel lage grøt, er en aluminiumsgryte absolutt det beste valget.

Den store grøtdagen

FORTSATT POPULÆRT: Norge har en lang tradisjon for grøt, kanskje spesielt rundt juletider.

Les også om triks for ikke å svi maten.

Den gode, gamle risengrynsgrøten ble ikke vanlig blant borgerskapet før langt inn på 1800-tallet, da risgrøt opprinnelig var en rikmannsrett fordi ris var en importert luksusvare. Hovedingrediensen i grøt blant nordmenn flest var altså opprinnelig bygg, havre og rug – den gang uten en aluminiumgryte til hjelp.

Mye har endret seg siden 1800-tallet, og i dag er kanskje risengrynsgrøten den vanligste grøtretten, da spesielt rundt juletider. Men før nissen skal ha grøten sin, og en heldig vinner skal få mandelen, feires den store grøtdagen 23. oktober.

Med Party-gryten fra Fiskars får du buede vegger og et glasslokk som gir god kontroll på matlagingen. Sørg for at du bruker riktig størrelse på kokesone og vær klar over at aluminium ikke er like raskt på induksjon som stål. I tillegg bør du vaske gryten for hånd, da det ikke anbefales at den kjøres i oppvaskmaskinen.

Uansett hvilken grøt du foretrekker, er det en fordel å bruke en gryte som gjør matlagingen enklest mulig. Med en solid aluminiumsgryte unngår du at grøten svir seg.

Slik lykkes du med risengrynsgrøten

Sørg for at du har en god aluminiumsgryte og gjerne et målebeger til å måle opp riktig mengde ingredienser.

Ingredienser:
2 dl grøtris
4 dl vann
1 ts salt
1 l melk
Kanel
Sukker
Meierismør

Slik gjør du:
Kok opp vannet og tilsett risen og saltet. La risen småkoke på svak varme under omrøring helt til vannet er kokt inn (tar ca. 10 minutter).

Spe deretter på med melken og kok videre på svak varme helt til grøten er passe tykk (tar ca. 45 minutter). Husk å røre i grøten underveis.

Server gjerne med kanel, sukker og smørøye.

TIPS: Hvis du har rester, kan du lage riskrem som dessert.

Hva bør du velge – stål, kobber, aluminium eller jern?

Relaterte produkter