<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer
Jul

Barnevennlig pepperkakehus uten glovarm knekk

Barn elsker pepperkakehus, men glovarm knekk er jo ikke spesielt barnevennlig. Heldigvis finnes det et supert alternativ: Royal icing er en melisglasur som ikke stivner like fort som smeltet sukker, men blir utrolig hardt og er veldig barnevennlig.

Barnevennlig pepperkakehus uten glovarm knekk

Royal icing lager du enkelt selv av eggehvite og melis pluss noen dråper sitron som sørger for at glasuren holder seg hvit.

Til en eggehvite trenger du et par dråper sitron og ca. 3,5 dl melis. Stivpisk eggehviten i 3-5 minutter til den blir hvit og luftig. Bruk gjerne en god ballongvisp. Ha i sitronsaften og hell i litt og litt melis om gangen. Det kan være lurt sikte for å unngår du klumper, og pisk rolig så du unngår luftbobler. Icingen er ferdig når ringene etter vispene ikke forsvinner når du tar ut vispene.

Ha icingen i en sprøytepose før du monterer delene samen. Når huset er ferdig montert bør det stå en times tid før du begynner å pynte det.

Også til pynt

Royal icing er også perfekt å pynte med. I motsetning til vanlig glasur av melis og vann, renner den ikke. Da blir det mindre søl, og du kan lage mer avansert pynt som for eksempel istapper. Bare husk at Royal icing tørker relativt fort, så ikke vent med å feste pynten til slutt.

Se også Jernias store utvalg av Cacas for at pyntingen skal bli enda mer morsomt!

Vi har alt du trenger for å pynte julekakene

Kjøkkenutstyret som gjør julebaksten til en lek