<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">

And – slik tilberedes andebryst

And er en fantastisk råvare som det kan argumenteres for at vi bruker litt for sjelden. Noe av det beste på anden er brystene og vi skal vise deg hvordan du tilbereder dem helt perfekt!

And – slik tilberedes andebryst

And fra a til å

And er en råvare med mye smak som kan erstatte både kjøtt og kylling i mange retter. Mange synes det kan virke litt komplisert å tilberede and på best mulig og ikke minst riktig måte. Det er par ting vi må huske på når vi steker et andebryst. Christian André Pettersen viser oss noen enkle steg til hvordan vi får perfekt, saftig and med sprøtt skinn.

Fremgangsmåte:

  1. Velg andebryst som har litt godt med fett på skinnsiden. Mye av smaken sitter nemlig i fettet!
  2. Rut opp fettet på de kjøleskapskalde andebrystene med en skarp kniv. Pass på å ikke skjære ned i kjøttet, la bare kniven gli over fettet.
  3. Krydre skinnsiden med litt salt for god smak. Kjøttsiden kan du krydre med hva som helst, velg det du liker best.
  4. Legg så andebrystene i en kald panne. Grunnen til at vi starter med en kald panne er for å la noe av fettet trekke ut og da blir skinnet ekstra sprøtt og digg.
  5. La anden steke i ca 4-5 minutter før du snur dem. La så kjøttsiden få en fin stekeskorpe. Øs over litt av fettet i panna over skinnet for ekstra smak.
  6. Ta så anden fra panna og i en ildfast form. Plasser midt i ovnen, 160 grader varmluft til kjernetemperatur har nådd 56 grader.
  7. Når andebrystene har nådd 56 grader kjernetemperatur, tar du de ut av ovnen og lar dem hvile til de har nådd 64 grader.
  8. Server enten i skiver eller som hel filet. Velbekomme!

Imponer gjestene dine eller familien ved å servere disse sprøe og saftige andebrystene. And er en delikat og smakfull råvare og passer til det meste. Du kan servere den med klassisk tilbehør som rotgrønnsaker og sjysaus eller med en asiatisk vri. Om du ønsker mer inspirasjon kan du se Christian André lage skikkelig digg og litt annerledes taco med and her.

Utstyr til tilberedning