Hopp til hovedinnhold
Fri frakt over 800,- Levert samme dag Betal med Klarna
  1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Kjøkken
  4. Taco med and og rødkål
Kjøkken

Taco med and og rødkål

Taco er Norges mest elskede middag. Hva med å prøve en ny vri på taco? Bli inspirert til å teste en ekstra digg fredagstaco med stekt andebryst med chili mayo og rødkålsalat!

Taco med and og rødkål

Ved å spille av videoen, godtar du YouTubes bruk av informasjonskapsler. Mer info.

Taco med and og rødkål

Taco hører fredagen til, og det finnes utallige kombinasjoner av smaker, hovedråvarer og ingredienser der ute. Christian André Pettersen viser oss hvordan vi kan lage helt rå taco med en litt uvanlig ingrediens, nemlig andebryst. I tillegg til dette, lager vi tortilla lefse helt fra bunnen av, en spicy chili-mayo og en sprø rødkålsalat.

Andebryst

  • 4 stk andebryst
  • 1 ss hjemmelaget taco krydder (lenke)
  • Salt

Tortilla lefse, ca 12 stk

  • 6,5 dl hvetemel
  • 2,5 dl lunket vann
  • 2 ss smør eller olivenolje
  • 1 ts salt

Chili-mayo

  • 1 dl majones
  • 2 ss siracha saus eller annen chilisaus
  • 1 ts soya saus
  • 1 ts lime

Rødkålsalat

  • 1/2 finstrimlet rødkål
  • Salt etter smak
  • 1 finstrimlet vårløk
  • 1 neve koriander
  • Saften av 1/2 lime
  • 1 ss olivenolje

Hjemmelaget tacokrydder

  • 1 ss kummin
  • 1 ss fennikel frø malt
  • 1 ss koriander frø malt
  • 1 ss chili pulver malt
  • 1 ss paprika pulver

Fremgangsmåte andebryst med tilbehør

  1. Snitt fettet på de kjøleskapskalde andebrystene fint med en skarp kniv. Pass på å ikke skjære ned til kjøttet. Salt fettsiden og gni inn hjemmelaget tacokrydder på kjøttsiden.
  2. Forvarm ovnen til 160 grader på varmluft
  3. Legg andebrystene med fett siden ned i en tørr og kald stekepanne. Stekes på fettsiden i 4-5 minutt til fettet er sprøtt og gyllent. For jevn steking på fettsiden kan du klemme kjøttet litt ned i pannen. Snu andebrystene og stek dem lett på kjøttsiden. Øs fettet i panna over kjøttet underveis.
  4. Ha dem over i ildfast form, stek dem midt i ovn på varmluft, 160 grader, til de har kjernetemperatur på 56 grader i ca 8-10 minutt. La dem hvile i like mange minutter som de har stekt til kjernetemperatur har nådd 54 grader.
  5. Bland sammen alle ingrediensene til en chili-mayo.
  6. Finsnitt så rødkål og vårløk i tynne strimler. Bland inn saltet. Vend alle ingrediensene forsiktig inn med olivenolje, koriander og lime rett før servering.
  7. Smør på chili-mayo på lompen, fordel så rødkålsalat og topp med tynne skiver av andebryst.

Fremgangsmåte tortilla lefser

  1. Bland sammen det tørre først. Spe på med lunkent vann. Så tilsetter du romtemperert smør. Kna alt sammen til en smidig deig.
  2. Rull ut deigen til en pølse. Del den i 12 like store boller. Dekk de til og la de hvile i ca. 15 minutter.
  3. Bak de så ut med en kjevle til de er ca. 12 cm i diameter. Jo tynnere jo bedre, når du ser hånden igjennom er de perfekte.
  4. Stek de på «tørr» teflonpanne på middels varme. Trykk de litt ned under stekingen for at de skal boble. Stek I ca 3-4 minutter på hver side. De skal være gylne og fine. Serveres lune. Tips: Unngå stive lomper ved å pakke dem inn i et kjøkkenhåndkle for å bevare fuktighet.

Vi anbefaler:

  • -40%

    HOLM

    HOLM MORTER 12CM GRANITT

    Mal og knus urter og krydder raskt og effektivt

    Utside av polert granitt

    Medlemstilbud

    Tilbudpris

    199,-

    Ikke medlem 329,-

    Nettlager 8 på lager

    På lager i 125 butikker Klar på 1 time

  • -47%

    GLOBAL

    GLOBAL KOKKEKNIV G-2 20CM

    Rustfritt stål av høy kvalitet

    Ligger godt i hånden og lett å håndtere

    Medlemstilbud

    Tilbudpris

    799,-

    Ikke medlem 1 499,-

    Nettlager 50+ på lager

    På lager i 102 butikker Klar på 1 time

  • Bra
    Bedre
    Best

    SCANPAN

    SCANPAN STEKEPANNE CTX 28CM

    Kan brukes i stekeovn opptil 250°C

    Stratanium® non-stick-overflate tåler metallredskaper

    1 899,-

    Nettlager Midlertidig utsolgt

    På lager i 1 butikk Klar på 1 time

  • PILLIVUYT

    PILLIVUYT ILDFAST FORM TOULOUSE HVIT 22X22CM

    Tåler å bli tatt direkte fra fryser til varm stekeovn

    Glasureren gjør at den er lett å rengjøre og tåler oppvaskmaskin

    619,-

    Nettlager 4 på lager

    På lager i 82 butikker Klar på 1 time

  • INVITE

    INVITE STEKETERMOMETER TRÅDLØST

    8 ulike kjøttinstillinger

    Trådløs så du kan følge med på temperaturen hvor du vil

    539,-

    Nettlager 10 på lager

    På lager i 126 butikker Klar på 1 time

  • AANONSEN

    AANONSEN KJEVLE 28X6CM

    Laget i bjørk

    Glatt kjevle med stålaksling

    199,-

    Nettlager 50+ på lager

    På lager i 107 butikker Klar på 1 time