1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Kjøkken
  4. Taco med and og rødkål
Kjøkken

Taco med and og rødkål

Taco er Norges mest elskede middag. Hva med å prøve en ny vri på taco? Bli inspirert til å teste en ekstra digg fredagstaco med stekt andebryst med chili mayo og rødkålsalat!

Taco med and og rødkål

Ved å spille av videoen, godtar du YouTube's bruk av informasjonskapsler. Mer info.

Taco med and og rødkål

Taco hører fredagen til, og det finnes utallige kombinasjoner av smaker, hovedråvarer og ingredienser der ute. Christian André Pettersen viser oss hvordan vi kan lage helt rå taco med en litt uvanlig ingrediens, nemlig andebryst. I tillegg til dette, lager vi tortilla lefse helt fra bunnen av, en spicy chili-mayo og en sprø rødkålsalat.

Andebryst

  • 4 stk andebryst
  • 1 ss hjemmelaget taco krydder (lenke)
  • Salt

Tortilla lefse, ca 12 stk

  • 6,5 dl hvetemel
  • 2,5 dl lunket vann
  • 2 ss smør eller olivenolje
  • 1 ts salt

Chili-mayo

  • 1 dl majones
  • 2 ss siracha saus eller annen chilisaus
  • 1 ts soya saus
  • 1 ts lime

Rødkålsalat

  • 1/2 finstrimlet rødkål
  • Salt etter smak
  • 1 finstrimlet vårløk
  • 1 neve koriander
  • Saften av 1/2 lime
  • 1 ss olivenolje

Hjemmelaget tacokrydder

  • 1 ss kummin
  • 1 ss fennikel frø malt
  • 1 ss koriander frø malt
  • 1 ss chili pulver malt
  • 1 ss paprika pulver

Fremgangsmåte andebryst med tilbehør

  1. Snitt fettet på de kjøleskapskalde andebrystene fint med en skarp kniv. Pass på å ikke skjære ned til kjøttet. Salt fettsiden og gni inn hjemmelaget tacokrydder på kjøttsiden.
  2. Forvarm ovnen til 160 grader på varmluft
  3. Legg andebrystene med fett siden ned i en tørr og kald stekepanne. Stekes på fettsiden i 4-5 minutt til fettet er sprøtt og gyllent. For jevn steking på fettsiden kan du klemme kjøttet litt ned i pannen. Snu andebrystene og stek dem lett på kjøttsiden. Øs fettet i panna over kjøttet underveis.
  4. Ha dem over i ildfast form, stek dem midt i ovn på varmluft, 160 grader, til de har kjernetemperatur på 56 grader i ca 8-10 minutt. La dem hvile i like mange minutter som de har stekt til kjernetemperatur har nådd 54 grader.
  5. Bland sammen alle ingrediensene til en chili-mayo.
  6. Finsnitt så rødkål og vårløk i tynne strimler. Bland inn saltet. Vend alle ingrediensene forsiktig inn med olivenolje, koriander og lime rett før servering.
  7. Smør på chili-mayo på lompen, fordel så rødkålsalat og topp med tynne skiver av andebryst.

Fremgangsmåte tortilla lefser

  1. Bland sammen det tørre først. Spe på med lunkent vann. Så tilsetter du romtemperert smør. Kna alt sammen til en smidig deig.
  2. Rull ut deigen til en pølse. Del den i 12 like store boller. Dekk de til og la de hvile i ca. 15 minutter.
  3. Bak de så ut med en kjevle til de er ca. 12 cm i diameter. Jo tynnere jo bedre, når du ser hånden igjennom er de perfekte.
  4. Stek de på «tørr» teflonpanne på middels varme. Trykk de litt ned under stekingen for at de skal boble. Stek I ca 3-4 minutter på hver side. De skal være gylne og fine. Serveres lune. Tips: Unngå stive lomper ved å pakke dem inn i et kjøkkenhåndkle for å bevare fuktighet.