Klikk & Hent i over 130 butikker. Bestill hjemlevering eller med MyPack - betal med VIPPS, faktura eller betalingskort.
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

7 tips for å brannsikre hjemmet

Julen er høysesong for brann i hjemmet. Derfor er det ekstra viktig at du tar dine forholdsregler.

7 tips for å brannsikre hjemmet
LEVENDE LYS: Det setter ofte prikken over i-en for å skape god stemning i julen, men det gjelder å ha gode rutiner for å sikre at lysene ikke utgjør brannfare.

Ifølge Norsk brannvernforening er desember den klart verste brannmåneden, og i jule-og nyttårsuken brenner hele 50 prosent flere boliger enn ellers i året.

Noen av de vanligste årsakene til brann er levende lys, komfyren, elektrisk julebelysning og fyrverkeri.

Med noen enkle grep, kan imidlertid høytiden bli langt tryggere for deg og din familie.

LES OGSÅ: Slik bør du sikre varmeovnene dine

BRANNSIKKERHET: Julen er tid for levende lys og hygge, men sørg for at alle lysene er plasser godt unna gjenstander som er lett antennelige, og ha utstyr i orden dersom uhellet skulle være ute.

BRANNSIKKERHET: Julen er tid for levende lys og hygge, men sørg for at alle lysene er plasser godt unna gjenstander som er lett antennelige, og ha utstyr i orden dersom uhellet skulle være ute.

7 smarte tips for et brannsikkert hjem i julen

  1. Peis skaper stemning, og få ting er hyggeligere enn knitrende kos, men det er viktig å ivareta sikkerheten. Gå aldri fra åpne flammer eller tente lys, uansett om du bare skal ut av rommet i kort tid.
  2. Har du sjekket røykvarsleren din i det siste? 1. desember er røykvarslerens dag, og en glimrende anledning til å skifte ut batteriene. Hos Jernia får du kjøpt både røykvarsler, batterier og tilbehør.
  3. Trekk alltid ut støpselet av juletrelysene om kvelden, eller når du reiser bort, og unngå alltid levende lys på eller i nærheten av treet. Nostalgisk ja, men veldig utrygt.
  4. Mange branner starter på kjøkkenet, og ofte i komfyren. Brannvernforeningen anbefaler deg derfor å rengjøre ut filteret i kjøkkenviften for fett, eventuelt skifte det ut.
  5. Husk at brannslukkere bør sjekkes med jevne mellomrom. Hos Jernia kan du få kjøpt brannslokkere i ulike størrelser, og med både pulver og skum.
  6. Dersom det oppstår brann i en smultkjele, husk at du ikke skal bruke vann. Kvel flammen med et stort lokk eller et brannteppe. Et brannteppe egner seg også til å kvele flammen dersom det har tatt fyr i klær.
  7. Juledekorasjoner og lys er utrolig stemningsfullt, og spesielt i juletiden liker vi å pynte litt ekstra rundt de levende lysene. Husk at dette ofte er ting som er lett antennelig og at du derfor aldri må forlate rommet.

Alt du trenger til et brannsikkert hjem: