- Hjem
- Inspirasjon
- Baking
- 3 enkle sprøyteteknikker når du skal pynte muffins og kaker
Med ulike sprøyteteknikker kan du pynte muffins – og kaker – og få gjester til å tro at kreasjonene kommer rett fra bakeriet!
Linn Therese Skiftesvik er konditor, og halvparten av duoen Kokken og Konditoren. Her viser hun tre enkle, men flotte sprøyteteknikker.
Utgangspunktet er tre nydelige muffinstoppinger av én og samme base.
Velg mellom sjokolade-, bringebær- eller kremost-smak. Eller alle sammen!
(Vi anbefaler det siste – de smaker fantastisk alle sammen!) Finn oppskriften på de tre smakene her!
Ostekrem med klassisk sprøyteteknikk
- Lag ostekrem-glasuren.
- Hell glasuren oppi en sprøytepose med en slett, rund tipp.
- Klem nederst på posen, med nedre delen av hånden mens du holder tippen helt i ro.
- Gjør dette til du får ønsket mengde med glasur på toppen av muffinsen.
- Lag en lett sirkel rundt tuppen på glasuren med tippen, og dra sprøyteposen opp.
Bringebærtopping med snurreform
- Lag bringebær-glasuren
- Hell glasuren oppi en sprøytepose og bruk en stjerneformet sprøytetipp
- Klem nederst på posen, med nedre delen av hånden mens du lager en spiral med sprøyteposen, mens du jobber deg oppover
- Slutt å klemme og dra sprøyteposen opp
Sjokoladetopping med små spisser
- Lag sjokolade-glasuren
- Hell glasuren oppi en sprøytepose, og bruk en tipp med mange, små tagger
- Klem nederst på posen, med nedre delen av hånden mens du lager tre små prikker på toppen av muffinsen
- Slutt å klemme etter hver prikk du lager, og dra sprøyteposen opp
Kronen på verket når du skal pynte muffins
For prikken over i’en kan du drysse kakepynt over glasuren. Vi har kakestrø med utallige former og farger så her er det bare å mikse etter eget ønske.
Det viktigste er at de er fulle av farger og fantasi – og la gjerne barna være med å bestemme!
Trenger du hjelp med hva slags bakeutstyr du trenger på kjøkkenet, les: Smarte bakeredskaper du ikke visste at du trengte