Langpanne med rist

Ribbe med sprø svor

Ribbe er en av de julemiddagene som det spises mest av i Norge på juleaften. Det finnes utallige tips, triks, fremgangsmåter og oppskrifter til den populære juleribba – alle har sin favoritt! Her finner du alt du trenger av utstyr slik at du får det resultatet du ønsker deg.

Utstyr til ribbe

En langpanne og en skarp kniv er et helt nødvendig når du skal rute opp og tilberede ribbe. En langpanne med buet rist gjør det enklere å oppnå resultatet du ønsker. Dersom svoren ikke blir helt sprø kan en gassbrenner redde deg.

Utstyr til pinnekjøttet

Pinnekjøtt er den perfekte julemiddagen for mange med sin salte smak og nydelige tilbehør. Her har vi samlet utstyret som hjelper deg med å oppnå perfekte resultater på både pinnekjøtt og tilbehør.

Utstyr til lutefisk

Lutefisk er en julemattradisjon som er både elsket og hatet. Det er ikke vanskelig å lykkes med lutefisk. Nok salt og akkurat passe koketid så er mye gjort. Og nok tilbehør. Nok bacon og og ertepure er et absolutt «must».

Det blir ikke jul uten julegrøt!

Julegrøten lages ikke nødvendigvis for julegrøten i seg selv, men er like viktig for den tradisjonelle desserten riskrem. Mange kvier seg for å lage julegrøt. Det tar tid og den kan ha lett for å brenne seg. Med riktig utstyr kan du senke skuldrene.

Dette trenger du til julegrøten

Velger du en gryte som gir jevn varmefordeling og som er lett å rengjøre gjør du jobben for deg selv enklere! Riktig måleforhold gir deg perfekt julegrøt.

Kjeler til poteter, surkål og kålrotstappe

Til serveringen

Med riktig serveringsutstyr blir festmiddagen komplett. Flotte boller og serveringsfat som tar seg godt ute på bordet, og som er enkle å sende rundt setter prikken over i’en.

Om du trenger mer inspirasjon til å dekke et fint julebord finner du det her.

Servering og servise