STEKEPANNE BRASSERIE STØPEJERN 27CM
Spesielt godt egnet til steking med høy temperatur
Kan brukes i stekeovn opptil 240°C
Til alle koketopper
Få tips til hvordan du velger riktig stekepanne til ditt bruk.
I jakten på den perfekte stekepannen kan utvalget føles overveldende – vi vet.
Her får du derfor en guide til hva du bør tenke på slik at det blir enklere å ta det riktige valget når du skal kjøpe stekepanne.
Materialet og belegget i stekepannen har stor betydning for matlagingen – og vedlikeholdet. De vanligste materialene er stål, aluminium og støpejern, som alle har ulike egenskaper på koketoppen, og som du finner med ulike typer belegg.
I følge Christian Smestad, butikkleder Jernia Sandvika, bør du tenke over hva du stort sett skal steke i pannen.
– Støpejernspanner tåler høye temperaturer og er meget godt egnet til å brune kjøtt og for å få fin stekeskorpe. I tillegg holder de godt på varmen og gir god varmefordeling.
Spesielt godt egnet til steking med høy temperatur
Kan brukes i stekeovn opptil 240°C
Til alle koketopper
– I stekepanner med «slipp-lett» eller keramisk belegg vil derimot ikke maten brenne, eller feste seg så lett. Disse er perfekte når du skal steke egg, pannekaker og fisk.
Les mer om de ulike materialene her
Stekepanner kommer i forskjellige størrelser, vanligvis målt i diameter. Tenk på hvor mange personer du vanligvis lager mat til.
– Som en start pleier jeg å anbefale en stekepanne på 28 cm og en sautépanne med litt høyere kant forteller Smestad. Da har du allsidighet i kjøkkenskapet.
Designet for å vare
Produsert i Finland
3-lagsbunn for god varmefordeling
Utstyrt med et slitesterkt og PFOA-fritt 5-lags belegg
Kan brukes i stekeovn opptil 250°C
Til alle koketopper, inkludert induksjon
Vekten på stekepannen påvirker naturlig nok hvor lett den er å håndtere.
Støpejernspanner er tyngre enn panner stål og aluminium. Hvis du ofte løfter og beveger pannen, vil en lettere variant være mer praktisk.
En god stekepanne skal fordele varmen jevnt.
Stekepannens evne til å fordele varmen er veldig viktig for stekeresultatet.
Skal du for eksempel lage omelett eller pannekaker kan ujevn varmefordeling føre til at noen deler blir brent, mens andre deler fortsatt er ustekt.
Støpejern og stekepanner med tykk bunn gir den beste varmefordelingen.
Noen materialer fungerer ikke på induksjonstopper.
Sjekk derfor at stekepannen er merket med symbolet for induksjon hvis du har en induksjonskomfyr.
Håndtaket på stekepannen bør være komfortabelt å holde i og med godt feste i pannen.
Pleier du å bruke stekepannen i ovn må du passe på at håndtaket tåler varmen den skal utsettes for.
Eventuelt kan du velge en stekepanne med avtakbart håndtak. Avtagbart håndtak er ikke bare praktisk når du planlegger å bruke ovnen, men også svært praktisk under oppbevaring.
Smestad har også gode tips for hvordan du får glede av stekepannen lengst mulig:
– En ting som er viktig er hva slags stekespade du bruker. Den bør helst være av tre eller plast.
Metallredskaper bør du holde unna stekepanner med teflon eller annet plastbelegg, da de kan skrape opp belegget.
Vær også forsiktig med å stable gryter eller kasseroller i stekepannen under oppvask eller oppbevaring uten beskyttelse i mellom.
Slurver du med rengjøringen kan smuss og fett bli sittende igjen i stekepannen, og virkelig brenne seg fast neste gang du bruker den.
Fastbrent fett ødelegger non-stick effekten og stekepannen får betydelig kortere levetid.
– Stekepanner med teflon- og keramisk belegg er enkle å rengjøre. Bruk alltid varmt vann og såpe.
Enkelte stekepanner kan også vaskes i oppvaskmaskin. Unngå derimot stålull eller andre skarpe ting som kan skrape belegget.
– Prøv å unngå overoppheting. Bruk olje som tåler høyere temperatur, som for eksempel rapsolje eller solsikkeolje, anbefaler han.
Unngå også temperatursjokk fra kaldt til varmt. Tar du en varm stekepanne under springen kan den slå seg slik at bunnen blir ujevn og ubrukelig på koketoppen, forteller Smestad.
Les mer om hvordan du tar vare på stekepannen her
Prisen på stekepanner varierer stort. Tenk på hva du er villig til å investere når du skal kjøpe stekepanne, men husk samtidig på at en dyrere stekepanne ofte varer lenger, og kan være en bedre investering på sikt.
– En billigere variant gir ofte ujevn varme, og belegget går gjerne fortere i stykker. En dyrere panne har ofte tykkere bunn, som dermed gir bedre varmespredning, forklarer Smestad.
Å velge den perfekte stekepannen handler om å finne en balanse mellom behov og preferanser. Med disse tipsene er du godt rustet til å finne en stekepanne som vil gjøre matlagingen til en lek.
Hos oss finner du et bredt utvalg av stekepanner som passer alle behov og kjøkken – både på nett og i butikk.
Nettlager • 50+ på lager
På lager i 123 butikker • Klar på 1 time
FISKARS
Aluminium stekepanne med tykk bunn
Kraftig non-stick belegg
Nettlager • 50+ på lager
På lager i 122 butikker • Klar på 1 time
FISKARS
Laget av 70% resirkulert materiale
Suveren motstandsdyktighet mot riper og slitasje
Nettlager • 50+ på lager
På lager i 74 butikker • Klar på 1 time
SCANPAN
Kan brukes i stekeovn opptil 250°C
Stratanium® non-stick-overflate tåler metallredskaper
Nettlager • 2 på lager
På lager i 1 butikk • Klar på 1 time
TEFAL
Rask oppvarming og jevn varmefordeling
Tåler bruk av metallredskaper
Nettlager • 50+ på lager
På lager i 110 butikker • Klar på 1 time
Nettlager • 50+ på lager
På lager i 98 butikker • Klar på 1 time
TEFAL
Rask oppvarming og jevn varmefordeling
Tåler bruk av metallredskaper
Nettlager • 19 på lager
På lager i 116 butikker • Klar på 1 time
TEFAL
Keramisk non-stick belegg
Thermo-Signal teknologi viser når ideell starttemperatur er nådd
Nettlager • 50+ på lager
På lager i 117 butikker • Klar på 1 time
FUNKTION
Keramisk non-stick belegg
Til alle varmekilder, inkludert induksjon
Nettlager • 12 på lager
På lager i 101 butikker • Klar på 1 time
FISKARS
Jevn varmefordeling
100% resirkulert produkt og forpakning
Nettlager • 2 på lager
På lager i 16 butikker • Klar på 1 time
FISKARS
Jevn varmefordeling
100% resirkulert produkt og forpakning
Nettlager • 17 på lager
På lager i 38 butikker • Klar på 1 time
SCANPAN
Kan brukes i stekeovn opptil 250°C
Stratanium® non-stick-overflate tåler metallredskaper
Nettlager • 2 på lager
På lager i 1 butikk • Klar på 1 time
SCANPAN
Kan brukes i stekeovn opptil 250°C
Stratanium® non-stick-overflate tåler metallredskaper
Nettlager • 2 på lager
WOLL
Utstyrt med et slitesterkt og PFOA-fritt 5-lags belegg
Kan brukes i stekeovn opptil 250°C
Nettlager • 50+ på lager
På lager i 116 butikker • Klar på 1 time
FISKARS
Aluminums traktørpanne for tøff bruk
Kraftig non-stick belegg
Nettlager • 50+ på lager
På lager i 15 butikker • Klar på 1 time
FISKARS
Laget av 90% høykvalitets, resirkulert stål
Kan brukes i stekeovn opptil 270°C
Nettlager • 50+ på lager
På lager i 113 butikker • Klar på 1 time
FISKARS
Til alle koketopper, inkludert induksjon
Slitesterkt non-stick belegg
Nettlager • 3 på lager
WOLL
Utstyrt med et slitesterkt og PFOA-fritt 5-lags belegg
Kan brukes i stekeovn opptil 250°C
Nettlager • 50+ på lager
På lager i 109 butikker • Klar på 1 time
ZWILLING
Til alle varmekilder, inkludert induksjon
Tåler oppvaskmaskin
Nettlager • 50+ på lager
På lager i 44 butikker • Klar på 1 time
FUNKTION
Keramisk non-stick belegg
Glasslokk med damphull
Nettlager • Midlertidig utsolgt
På lager i 55 butikker • Klar på 1 time
TEFAL
Keramisk non-stick belegg
Thermo-Signal teknologi viser når ideell starttemperatur er nådd
Nettlager • 50+ på lager
På lager i 91 butikker • Klar på 1 time
Nettlager • Midlertidig utsolgt
På lager i 8 butikker • Klar på 1 time
PILLIVUYT GOURMET
Til alle varmekilder, inkludert induksjon
Tåler oppvaskmaskin
Nettlager • 2 på lager
På lager i 12 butikker • Klar på 1 time
SCANPAN
Kan brukes i stekeovn opptil 250°C
Tåler oppvaskmaskin og metallredskaper
Nettlager • Midlertidig utsolgt
Nettlager • 25 på lager
På lager i 64 butikker • Klar på 1 time
FISKARS
Jevn varmefordeling
100% resirkulert produkt og forpakning
Nettlager • 11 på lager
På lager i 5 butikker • Klar på 1 time
FISKARS
Spesielt godt egnet til steking med høy temperatur
Kan brukes i stekeovn opptil 240°C
Nettlager • 50+ på lager
På lager i 118 butikker • Klar på 1 time
Nettlager • 50+ på lager
På lager i 44 butikker • Klar på 1 time
Nettlager • 2 på lager
På lager i 3 butikker • Klar på 1 time
Nettlager • 8 på lager
På lager i 5 butikker • Klar på 1 time
Nettlager • 2 på lager
På lager i 1 butikk • Klar på 1 time
FISKARS
Perfekt til steking og bruning av kjøtt
Til alle koketopper, inkludert induksjon
Nettlager • Midlertidig utsolgt
På lager i 2 butikker • Klar på 1 time
FISKARS
Perfekt til steking og bruning av kjøtt
Til alle koketopper, inkludert induksjon
Nettlager • 3 på lager
På lager i 2 butikker • Klar på 1 time
FISKARS
Laget av 90% høykvalitets, resirkulert stål
Kan brukes i stekeovn opptil 270°C
Medlemspris
Ikke medlem 999,-
Nettlager • 41 på lager
På lager i 38 butikker • Klar på 1 time
FISKARS
Laget av 90% høykvalitets, resirkulert stål
Kan brukes i stekeovn opptil 270°C
Medlemspris
Ikke medlem 1 099,-
Nettlager • 16 på lager
På lager i 61 butikker • Klar på 1 time
FISKARS
Laget av 90% høykvalitets, resirkulert stål
Kan brukes i stekeovn opptil 270°C
Nettlager • undefined på lager
Nettlager • 10 på lager
På lager i 43 butikker • Klar på 1 time