1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Kjøkken
  4. Salatslynge – gjør det grønne liv enda enklere!
Kjøkken

Salatslynge – gjør det grønne liv enda enklere!

En god salat kan nytes både alene eller som et tilhørende grønt og friskt alibi. Noen forholdsregler bør du ta for at salaten skal både holde godt og smake friskt.

Salatslynge – gjør det grønne liv enda enklere!

Innkjøpet er gjort og kjøleskapet bugner av friske, inspirerende grønnsaker. Å trylle sammen en salat er i grunnen en enkel sak, men salatidyllen kan bli kortvarig. Knasende sandkorn i tennene eller våt og vassen salat på tallerkenen slår fort sprekker i den friske drømmen.

Hvordan vaske salat enda enklere med salatslynge

Både visuelt og smaksmessig blir salaten best om den får ligge litt i iskaldt vann før du starter tilberedning. Fyll en skål med iskald vann og legg salaten oppi. Er salaten litt slapp når du henter den fram vil den snarlig få tilbake spensten. Med en salatslynge går både vaskeprosess og tørkeprosess enklere, og raskere. Bruk skålen av salatslyngen til å bade salaten. Trekk opp risten og la vannet renne av. Gjenta prosessen til vannet er klart og rent. Overflødig vann på bladene vil raskt trille unna når du starter sentrifugen med trykkfunksjonen. Vipps har du ren og serveringsklar salat.

Et tips er å bruke skålen også når du skal servere salaten. Da sparer du deg selv for oppvask!

Hvordan oppbevare salat

Har du salat til overs fungerer salatslyngen også utmerket til oppbevaring. Da holder den seg frisk enda lenger. Salaten trives også godt i lufttett beholder. Les mer om hvordan du oppbevarer salat og grønnsaker her.

Oppskrift Cæsarsalat

4 personer

Dette trenger du:

  • 4 hjertesalater
  • 3 ansjosfileter
  • 50 g parmesan
  • 1 ts sennep
  • 2 eggeplommer
  • ½-1 fedd hvitløk
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ts salt
  • 1½ dl vindruekjerneolje
  • 1 sitron
  • salt og pepper
  • 2 skiver lyst brød
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du:

Skjær stokken fra salaten. Del salaten i hele blader og fjern de groveste stenglene med en liten kniv. Legg salaten i en salatslynge, og fyll den med kaldt vann. Ta opp silen og hell ut vannet. Gjenta prosessen til vannet er klart. Slyng salaten i salatslyngen og hell ut vannet.

Finhakk ansjosene. Pisk eggeplommer med ansjos, sennep, fint revet parmesanost, presset hvitløk, hvitvinseddik og salt. Tilsett oljen dryppvis samtidig som du rører, til dressingen samler seg. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Skjær brødet i terninger og rist dem gyldne i olivenolje og litt salt i en god stekepanne.

Vend inn dressing i salaten og dryss brødkrutonger, og litt revet parmesanost, over.

TIPS: Serverer du salaten med ristet bacon eller grillet kylling tilføyer du ekstra proteiner som vil gi lenger metthetsfølelse.