1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Hus og hage
  4. Smarte varmeovner du kan styre med mobilen
Hus og hage

Smarte varmeovner du kan styre med mobilen

Les hvordan du kan sørge for behagelig innetemperatur samtidig som du sparer både penger og miljø.

Smarte varmeovner du kan styre med mobilen

Mill har på mange måter vært banebrytende i sin utvikling av varmeovner. Ikke bare er varmeovnene designet stilsikkert for en naturlig plass i hjemmet, men Mill Wifi-ovn gjør det også mulig med behagelig innetemperatur uten å sløse strøm.

– Alt du trenger er mobilen og WiFi-tilkobling, sier Philip Bryn-Haugland, produktsjef i Mill International AS.

LES OGSÅ: Slik sikrer du varmeovnene dine

STRØMBESPARENDE OG MILJØVENNLIG: På dagtid når folk flest er på jobb og på nettene kan temperaturen automatisk justeres ned – noe som vil være strømbesparende og miljøvennlig.

Slik fungerer Mill WiFi-ovn

Bryn-Haugland forklarer at ovnene har integrert WiFi, og fjernstyres via en egen Mill-applikasjon på telefonen. Appen lastes ned gratis i Appstore eller Google Play.

Inntil Mill WiFi kom på markedet var fjernstyrte ovner både dyrt og tungvint, og nødvendig ekstrautstyr ga en kostbar totalløsning.

– Med funksjonaliteten til Mill er fjernstyringen fullintegrert i ovnen, så det eneste du trenger er mobilen og WiFi-tilkobling, forklarer han.

Dette gir deg muligheten til å justere varmen etter når på døgnet det er folk i huset, og behovet for en høyere romtemperatur melder seg.

På dagtid når folk flest er på jobb, og om natten, kan temperaturen automatisk justeres ned. Og å nedjustere temperaturen er både strømbesparende og miljøvennlig, i tillegg til at det sparer lommeboken din. Mill-appen kan også styre flere hjem på samme bruker. Veldig praktisk om man for eksempel ønsker å komme frem til ferdig oppvarmet hytte.

LES OGSÅ: Ikke glem dette på hytta i vinter

Varmeovnen som gir jevnest temperatur

Nå har Mill lansert Generation 3 WiFi med nye og revolusjonerende funksjoner som gir deg enda flere fordeler.
Som den eneste varmeovnen på markedet har denne generasjonen med varmeovner PID styringsteknologi. Det betyr at så snart ønsket temperatur er nådd, vil ovnen opprettholde temperaturen ved å senke effektnivået. Du får en mer stabil oppvarming med mindre temperatursvingninger, og lavere strømforbruk.
Ovnen merker også om vinduet åpnes, og vil skru seg av automatisk slik at du unngår å fyre for kråka.

For jevnest temperatur

Gjennom Mill-appen kan du planlegge hvilken temperatur du vil ha, og til hvilket tidspunkt. Denne varmeovnen lærer raskt hvor lang tid det tar å varme opp rommet den står i, og vil derfor vite når den skal starte oppvarming slik at du får riktig temperatur til riktig tidspunkt.

Varmeovnen har barnesikring og er helt trygg å bruke, selv uten tilsyn.
Og om du har en utleie-enhet er det også en trygghet at varmeovnen er kommersiell lås for utleie. Som utleier har du dermed full kontroll på strømforbruket knyttet til oppvarming i utleieboligen din.

Den nye WiFi brikken gir superenkel tilkobling med Bluetooth som automatisk kobler ovnen til WiFi nettverket, samme hvilken ruter du har.

Gjør din gamle varmeovn smart med WiFi Socket

WiFi Socket er en WiFi-plugg som også gjør dine gamle varmeovner smarte, og kan styres via Mill-appen.

Mill WiFi Socket skiller seg fra andre WiFi-plugger ved at den har en integrert temperatursensor. I motsetning til andre WiFi-plugger som kun kan skru ovner på og av, gjør temperatursensoren at du kan styre temperaturen fra mobilen på lik linje som med en Mill WiFi-ovn. Temperaturstyring er en rimelig og enkel måte å spare strøm på, samtidig som du ikke trenger å bytte ut din «gamle» varmeovn.

GJØR GAMLE VARMEOVNER SMARTE: Spar strøm med uten å bytte du din eksisterende varmeovn med WiFi-Socket

Ja til å kombinere varme med design

I flere tiår har panelovner vært den viktigste kilden til oppvarming i norske hjem, men design-elementet var lenge et utelatt kapitel hos de fleste produsenter.

– For å få en stilren og pen ovn måtte du tidligere ut med store beløp, forteller Bryn-Haugland.

Mill Glass ble lansert i 2012, med et mål om å skape vakre og funksjonelle produkter til en god pris. Resultatet ble en panelovn med et elegant design som sømløst smeltet inn i hjemmet, eller i seg selv var et vakkert blikkfang.

– Med de rene linjene og den elegante glassfronten appellerer Mill Glass til veldig mange, og er fortsatt i dag Norges mest solgte glasspanelovn, sier Bryn-Haugland.

OVNER MED STILFULLT DESIGN: Velg en panelovn med et elegant design som sømløst smeltet inn i hjemmet.

I 2013 videreutviklet Mill designet, og lanserte Mill Steel. Den har raskt blitt et designikon og en favoritt blant interiørdesignere og arkitekter. Ovnene er kjennetegnet med sine avrundede kanter og svakt buet front.

– Noen ønsker at produktene skal skille seg ut i interiøret, mens andre mener det er best hvis produktene blender inn. Uansett hva du velger vil resultatet bli fullkomment med Mill panelovner, sier Bryn-Haugland.