1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Baking
  4. Slik baker du saftig sitronkake
Baking

Slik baker du saftig sitronkake

Denne saftige og lettbakte sitronkaken, med masse sitronsmak, kan fort bli din nye kakefavoritt. Her får du oppskrift og fremgangsmåte.

Slik baker du saftig sitronkake

Ved å spille av videoen, godtar du YouTube's bruk av informasjonskapsler. Mer info.

Sitronkake gir deg den perfekte kombinasjonen av søtt og syrlig. Deilig saftig er den også.

Slik lager du sitronkake

Ingredienser til sitronkake

  • 450 g hvetemel
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts flaksalt
  • 260 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker med ekte vanilje
  • 2 dl solsikkeolje
  • 2,5 dl kefir eller tyrkisk yoghurt
  • 3 store egg
  • 2 ss sitronjuice
  • Finrevet skall av 2 økologiske sitroner

Ingredienser til glasur

  • 200 g melis
  • 60 g smeltet smør
  • 2-3 ss kremfløte
  • 2-3 ss sitronjuice

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 175 grader over- og undervarme. Smør en rund springform på ca 23 cm diameter.

Bland hvetemel, natron, bakepulver og salt i en egen bakebolle eller -skål.

Visp sammen sukker, vaniljesukker, olje, kefir/yoghurt og egg med en kjøkkenmaskin. Visp til sukkeret er oppløst.

Sikt i det tørre og vend inn med en slikkepott. Vend til slutt inn sitronjuice og finrevet sitronskall.

Hell kakerøren i formen, og stek midt i ovnen i ca. 45 min til kaken er gyllen og gjennomstekt. Sjekk om kaken er klar med en grillpinne eller fyrstikk. Kaken er klar når du det ikke sitter røre igjen på pinnen.

Avkjøl i formen i 15 minutter før du tar kaken ut av formen og avkjøler på rist.

Pisk ingrediensene til glasuren sammen. Blir glasuren veldig tykk kan du tilsette mer fløte eller sitronjuice til du får riktig konsistens.

Hell glasur på kaken når den er helt avkjølt kake. Pynt gjerne med kandiserte sitronskiver og litt spiselige blomster.

Kandiserte sitronskiver

  • 2 dl vann
  • 200 g sukker
  • 1-2 økologiske sitroner

Vask og skjær sitronen i tynne skiver, ca 2 mm brede. Kok opp vann og sukker og rør til det er oppløst. Tilsett sitronskivene og kok opp. La sitronskivene trekke i 30 minutter. Ta de opp med en klype eller gaffel og legg dem på et bakepapir for tørking. De trenger et døgn ved romtemperatur på å bli helt tørre, eller du kan legge de rett på kaken.

SITRONKAKE: Pynt gjerne sitronkaken med kandiserte sitroner for den siste søt-syrlige prikken over i’en. Foto: Marianne Pfeffer Gjengedal

Velbekomme!