1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Hus og hage
  4. Norskdesignet høytrykkspyler – best i test
Hus og hage

Norskdesignet høytrykkspyler – best i test

Våren er i anmarsj og vi begynner så smått med vårrengjøringen inne og planlegger for mer tid ute. Gjør uteplassen, fasaden og ikke minst bilen vårklar med en høytrykkspyler fra AVA. Her får du noen gode grunner til at din neste høytrykkspyler bør være en norsk høytrykkspyler.

Norskdesignet høytrykkspyler – best i test

Norskdesignet høytrykkspyler

En høytrykkspyler har mange bruksområder og er et fantastisk verktøy og hjelpemiddel til å vaske både hus, båt og bil. Med riktig dyse og godt trykk vil skitt og møkk flerre av overflaten og spare deg både tid og krefter!

Høytrykkspylerne AVA P60 og P80 Master er en kraftfull, norskdesignet innovasjon som gjør store og små rengjøringsjobber til en lek! AVA skyver også konkurrentene til side på flere punkter. Maskinen er utviklet på bakgrunn av forbrukerens irritasjonsmomenter med markedets andre høytrykkspylere. Dette for å lage et best mulig produkt for deg som forbruker!

Ava høytrykkspyler best i test – år etter år!

I 2022 og 2023 gjennomførte TEK.no en stor høytrykkspyler test med sju av markedets høytrykkspylere. I denne testen ble AVA P60 Evolution høytrykkspyler best i test! AVA høytrykkspyler vinner på bakgrunn av sine praktiske løsninger, enkle montering, lave støynivå, vannmengde og generelt vaskeresultat.

P60 Evolution innfrir med gode praktiske løsninger og topp ytelse i klassen.

Best i test

Med flere unike egenskaper og innovasjoner hjelper testvinneren deg med å løse flere rengjøringsoppgaver. Her er fem gode grunner til at din neste høytrykkspyler bør være norsk:

1. Stabil

Det største irritasjonsmomentet brukerne hadde med tidligere spylere var at de stadig veltet når man trakk i slangen. Ava høytrykkspyler er derfor utstyrt med en uttrekkbar støtte som bidrar til at den er den mest stabile maskinen på markedet!

2. Smidig slange

Høytrykkslangen er en stålarmert proffslange. Proffslangen bidrar til at du unngår at slangen ”knekker”, vrir seg og blokkerer strømmingen. Dette kan vise seg spesielt nyttig under bilvasken når du skal høyt, lavt, rundt og under for å komme til med spyleren!

3. Med (høy)trykk på brukervennlighet

Høytrykksspylerne fra AVA er de eneste maskinene på markedet med «follow-me» trommel. Dette er en innovativ trommel som følger din plassering mens du jobber. Trommelen kan dreie 45° til hver side, noe som øker stabiliteten på spyleren. Det skal dermed svært mye til for å velte over spyleren når du trekker ut slangen.

4. Enkel å håndtere

Maskinen skal sikkert benyttes i bakhagen, på terrassen eller andre steder med ujevnt terreng. Høytrykkspyleren har derfor store og gode hjul som gjør det enkelt å få med seg den kraftige, og derfor litt tunge, maskinen rundt omkring.

5. Stor og god tilbehørspakke

Tilbehørspakken gjør maskinen allsidig og passende for alle dine behov. Til din høytrykkspyler fra AVA medfølger høytrykkspistol, prisvinnende zoomlanse og en stålarmert slange. En omfattende dysepakke følger også med og inkluderer variodyse, turbodyse, flatstråledyse og en skånsom dyse. Variodysen kan justeres mellom 20°, 60° eller en skånsom kombi stråle.

Har du allerede en høytrykkspyler med diverse tilbehør kan vi gledelig meddele at alt av tilbehør fra Kärcher også kan brukes på AVA sine spylere. Ønsker du mer tilbehør får du også kjøpt bilpleiesett og en startpakke til høytrykkspyleren!

Med riktig tilbehør til din høytrykkspyler går jobben raskere og mer effektivt. Til bilen kan vi anbefale AVAs bilpleiesett.

Fint å vite om høytrykkspyler

Høytrykkspylere har fått navnet med opphav i sin hovedoppgave: Spyling ved hjelp av høyt trykk! Det er derfor et par ting du bør huske på når du skal rengjøre med en høytrykkspyler. Dyser er det viktigste verktøyet til spyleren og det finnes ulike dyser til ulike oppgaver. Dysen er den som viderefører kraften av spylingen over på overflaten, så her er det viktig å velge riktig kraft til riktig overflate.

Turbodysen har mye og konsentrert kraft som passer til harde overflater som skifer og stein. En variodyse gir deg muligheten til å velge mellom 20 grader og 60 graders spredning. 20 grader passer fint til harde overflater, men husk å spyle litt på avstand. 60 grader spredning passer til å rengjøre overflater vi vil være litt forsiktig med. Dette kan for eksempel være bilen eller fasaden på huset ditt.

Vask med skum!

Det finnes mange fordeler med å vaske med skum – det gjør jobben raskere og enklere. Ved å påføre skum på overflaten får såpen tid til å virke. Jo mer kompakt skummet er, jo lenger virketid får såpen på overflaten. Skumdysen festes på lansen og fordeler skummet godt, også på vertikale flater. Såpen skal gjerne sitte på så lenge som mulig uten at den tørker inn. Skumvask passer utmerket både for bilen, husveggen og gjerder. Husk at når du høytrykksvasker med skum skal såpen spyles av nedenfra og opp for å unngå rennemerker på overflaten.

Enkel montering

Utstyret kommer løst og må monteres. Pakken inneholder høytrykkspistol, prisvinnende zoomlanse, turbodyse, variodyse og 8 meter stålarmert proffslange. Du kan med andre ord bare pakke den ut av esken, koble til vann og strøm og sette i gang!

Se her for flere tips på hvordan du velger riktig høytrykkspyler.