Klikk & Hent i over 130 butikker. Bestill hjemlevering eller med MyPack - betal med VIPPS, faktura eller betalingskort.
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Middagstips: Ris til overs

Ris som blir til overs fra en middag kan enkelt bli stjerna i neste måltid. Stekt ris er et godt middagstips for å få brukt opp risen og diverse grønnsaker du har i kjøleskapet!

Middagstips: Ris til overs

Dette gjør du med maten som blir til overs

Middagstips til deg som har kokt litt for mye ris: Når vi har kokt ris er det viktig å oppbevare det i bokser som er lufttette, og så få avkjølt risen til romtemperatur før man setter det til kjøling. Dette er viktig så bakterier ikke får mulighet til å formere seg i maten. Risen holder seg i kjøleskap i 3-4 dager. Stekt ris er et godt middagstips å få brukt opp restene etter risen og diverse grønnsaker man har til overs i kjøleskapet. Visste du at for eksempel stilken til brokkoli er veldig god? Den er perfekt å bruke i denne oppskriften!

Kutt matsvinn!

Man vil gjerne koke litt for mye ris enn for lite. Matvaren blir fraktet hele veien fra Asia til Norge, og derfor er det synd dersom vi kaster restene vi ikke spiser opp. Espen Karlsen er leder i Jernia og er lidenskapelig opptatt av mat og miljø. Hvert år kaster vi nordmenn 41,5 kg med mat og ofte er dette helt fine varer som ikke er nødvendig å kaste. Sammen med mesterkokk Christian André Pettersen skal vi derfor vise dere enkle og smakfulle tips til hva du kan gjøre med maten som blir til overs!

Middagstips som metter – Stekt ris

Utstyr:

Ingredienser til 3 stk:

  • 4 ss solsikke olje
  • 1 ts chilli olje som laget i oppskrift over
  • 1 pose ris boil in bag
  • 4 dl kuttede grønnsaker tilgjengelig i kjøleskapet
    • 1/2 brokkoli med stilk
    • 1 vårløk
  • 2 egg
  • En lime om tilgjengelig
  • Soya saus
  • Ferske urter om tilgjengelig
  • Pepper

Fremgangsmåte:

  1. Kutt opp brokkoli med stilk og finsnitt vårløken.
  2. Varm opp oljen og chilli oljen i en sautépanne.
  3. Stek risen så den får litt farge på seg og får litt stekeskorpe.
  4. Skyv risen til side og ta brokkolien oppi til den får litt farge.
  5. Lag en grop i midten av pannen og klekk 2 egg og lag en liten eggerøre i kjernen.
  6. Smak til med soya saus og pepper.
  7. Tilsett til slutt vårløk så den ikke blir for daff.
  8. Stek dette til smakene har satt seg.
  9. Server og avslutt gjerne med koriander og en limebåt om du har dette tilgjengelig. Velbekomme!

Relaterte produkter