Klikk & Hent i over 130 butikker. Bestill hjemlevering eller med MyPack - betal med VIPPS, faktura eller betalingskort.
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Middagstips: Marinert kyllingfilet på spyd

Har du kyllingfilet til overs? Vi viser deg hvordan du kan oppbevare, fryse ned og bruke kyllingfilet på en effektiv og trygg måte.

Middagstips: Marinert kyllingfilet på spyd

Middagstips med kyllingfilet til overs

Kyllingfilet kjøpes gjerne i store pakker og det kan bli en del til overs etter middagen. Kyllingfilet må behandles med litt respekt, da god hygiene er svært viktig når vi lager mat med denne råvaren. For å forhindre matsvinn og råvarer av lavere kvalitet har vi samlet de beste tipsene for skikkelig oppbevaring og behandling av kyllingfilet. Du bør for eksempel fryse ned kyllingen når den er så ferskt som mulig. Ikke la kyllingen ligge i kjøleskapet noen dager etter åpning, frys heller med en gang.

Vil redusere matsvinn

Espen Karlsen er leder i Jernia og er lidenskapelig opptatt av mat og miljø. Hvert år kaster vi nordmenn 41,5 kg med mat og ofte er dette helt fine varer som ikke er nødvendig å kaste. Sammen med mesterkokk Christian André Pettersen skal vi derfor vise dere enkle og smakfulle tips til hva du kan gjøre med maten som blir til overs!

Vakumering

Et enkelt og smart middagstips som du kan bruke med det som ble til overs: Mariner kyllingen, putt i vakumerte poser og frys dem ned. Har du ikke vakumposer eller maskin, kan du fint bruke vanlige fryseposer. Slik har du smarte enkeltforpakninger i fryseren som du kan bruke når du ønsker. Dette holder seg i fryseren i opp til 2 måneder.

Marinerte grillspyd oppskrift

Utstyr:

Ingredienser:

  • 1 pakke kyllingfilet, ca 600 g
  • 3 dl solsikkeolje
  • 1 stk rød chilli
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss revet ingefær
  • Skallet av en sitron
  • Noen blader blad persille
  • Salt
  • Spyd i tre

Fremgangsmåte:

  1. Start med å lage marinaden. Tilsett olje i en skål og ha oppi finhakket chili, skallet til en sitron, ingefær og hvitløk.
  2. Kutt kyllingen i mest mulig like strimler- nesten som en lang finger.
  3. Tilsett kyllingen i marinaden og rør godt så alle kyllingstrimlene har fått den gode smaken.
  4. Mariner kyllingen i 20 minutt i marinaden. Dette gjør vi for å få god smak i kyllingen og samtidig bevarer man kyllingen på en bedre måte slik at den holder seg lenger.
  5. Tre så to kyllingstrimler på ett spyd.
  6. Da er kyllingen klar for å pakkes inn i vakumposer og bli vakuumert med en vakumpumpe før fryseren.
  7. Ved opptining. ta ut så mange du trenger 1 time før tilberedning.
  8. Stek så kyllingen gylden på en panne i 3-4 minutt.

Server gjerne de marinerte grillspydene med det du måtte ønske av ris, pasta eller poteter med en god saus som for eksempel denne, som er laget på skalldyrrester!

Relaterte produkter

SKÅL 1L
139,-
-36%
KOKKEKNIV G-2 20CM
699,- Før: 1099,-
-25%
MÅLEBEGER VINKLET 1L
149,- Før: 199,-