1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Male ute
  4. Maling med lang holdbarhet sparer både deg og miljøet!
Male ute

Maling med lang holdbarhet sparer både deg og miljøet!

Hva om vi sa at du kan vente opptil 16 år før du må male huset igjen?

Maling med lang holdbarhet sparer både deg og miljøet!

Per Morten Kværne, distriktssjef i Teknos Norge AS, forklarer hvordan Drywood i nesten 50 år har spart huseiere for penger og malingsvedlikehold.

– Malingen har en unik og fantastisk inntrenging som beholder farge og glans i mange år. Overflaten er blank og avvisende, og bidrar til at smuss og annen forurensing ikke fester seg. Det gir deg som huseier langt overmalingsintervall og hele 16 års garanti på farge- og glanstap, forteller Kværne.

MALING: Drywood inneholder en kombinasjon av alkhydharpikser og vann. Dette beskytter treverket og gir et resultat med ekstrem holdbarhet. FOTO: Drywood

KOMO-sertifisert og testet av ekspertene

Kværne forteller at alle Drywood produkter er KOMO-sertifisert, og testet av blant annet Norsk Treteknisk Institutt, Mycoteam, Statens Teknologiske Institutt, Teknologisk Institutt i Danmark og Paint Research Association i England.

– Det er kombinasjonen alkyd/akryl som sørger for at malingen har en veldig god inntrengingsevne i både nytt og ubehandlet treverk. Malingen har en slitesterk overflate og er meget motstandsdyktig mot påvirkning fra vær og vind, i år etter år, sier han.

– Etter tørking er overflaten svært vannavisene samtidig som den er pustende. Eventuell fukt i treverket slipper ut av malingsfilmen og bidrar til kontrollert tørking og mindre krympesprekker. Husmalingen kan også brukes på mur, betong, stål og aluminium.

– At malingen har lavt innhold av miljøgifter og lang holdbarhet gjør den ikke bare til et godt valg for huset, men også miljøet generelt. Du bruker rett og slett mindre maling, tid og penger når du bare maler én gang på 16 år.

FARGE: Det lønner seg å snakke med en ekspert når det gjelder valg av farge. Mange nyanser vil være lysere enn antatt. På Jernia hjelper de ansatte deg å korrigere fargen etter hva du ønsker. FOTO: Drywood

Drywood husmaling har vært proffenes favoritt siden 70-tallet

Drywood Mesterens husmaling kom til Norge i 1978. Etter noen år startet to malermestere i Tønsberg å bruke malingen fra Drywood i sine prosjekter og stadig flere fikk opp øynene for kvalitetsmalingen.

Siden den gang er malingen blitt brukt av blant annet OBOS, Statsbygg, industribransjen og en rekke andre profesjonelle aktører.

Men også privatpersoner kan meddele at de er svært fornøyd med resultatene, og Drywood kan vise til flere hundre referanser fra sine kunder:

Vi malte huset i 1997 og malingen står like bra i dag. Vi er kjempefornøyde og stiller gjerne opp som referanse.

– Karin-Wenche Trænes, Tønsberg

Jeg malte huset hvitt for ti år siden og hytta gul for cirka fire-fem år siden. Ikke problemer med svertesopp og farge/glans er like bra. Den ene veggen er meget værutsatt og må tåle mye juling. Selv denne står like bra. Malingen er meget bra og anbefales.

– Odd Warhuus, Horten

ANBEFALT: Både profesjonelle aktører og privatpersoner kan fortelle at de er svært fornøyd med resultatene etter å ha malt med Drywood. FOTO: Drywood

Gode råd for å lykkes med maling av huset

Hos oss i Jernia får du ekspertisen du trenger når du skal male huset.

Den beste tiden å male huset er i overskyet vær, gjerne på våren eller tidlig sommer eller vente til høsten.

Når solen ikke står like hardt på får malingen tørke naturlig. Er det for varmt risikerer du at malingen kun tørker i overflaten, og da er det risiko for at den krakelerer og sprekker opp.

SJEKK VÆRMELDINGEN: Malingseksperten kan fortelle at temperatur er viktig når du skal male huset. Riktig mengde sollys og temperatur lar malingen tørke naturlig. FOTO: Drywood

Før du maler huset må du imidlertid vaske med kraftvask først. Kraftvask fjerner fett, sot og smuss effektivt.

Bruk en malingsskrape der det er avflassinger og bruk grunning på bart treverk. Er det behov for å fjerne eksiterende soppvekster eller du ønsker å forebygge ekstra, kan du i tillegg bruke en sopp- og algedreper. I motsetning til kraftvask skal ikke denne vaskes av, men bare tørke på veggen.

Drywood er en kremet maling, så det lønner seg å være lett på hånden. Sammenlign det gjerne med å smøre smør på brødskivene dine. Smører du for hardt, vil du skrape smøret av fremfor å smøre på.

I tillegg til maling, trenger du pensler, ruller, forlengelsesskaft, malingsskrape og eventuelt en stige. Bruk pensler med myk bust anbefalt for Drywood maling.

Til kraftvasken trenger du vernebriller og hansker.

Og trenger du hjelp til å finne riktig husfarge bør du ta turen innom din nærmeste Jernia-butikk og snakke med en ekspert. Du finner fargerådgivere i alle våre butikker som hjelper deg med valg av farge både inne og ute.