<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Magiske Mummi – den perfekte gaven

Mummi-serviset passer like godt til store som til små, og kommer garantert til å bli verdsatt i årene fremover.

Magiske Mummi – den perfekte gaven

Mummitrollet ble skapt av Tove Jansson i 1945, som ble inspirert av livet rundt henne, venner og familie.

Når du kjøper Mummi-elementer kjøper du mer enn bare mummikopp eller en mummibolle – du kjøper en tanke og en positiv holdning til livet. Og er nettopp derfor den perfekte gaven både til deg selv eller dine kjære.

– Mummi er like populært for voksne som for barn. Historiene har ofte en bakenforliggende symbolikk som appellerer like godt til voksne som til barn, forteller Marte Faaveng, Marketing Manager i Fiskars Norge.

MUMMI: Hvem elsker vel ikke disse eventyrene? En mummikopp er en perfekt gave til seg selv eller noen du er glad i.

MUMMI: Hvem elsker vel ikke disse eventyrene? En mummikopp er en perfekt gave til seg selv eller noen du er glad i.

Lang historie

Fortellingene om Mummitrollet ble først utgitt i 1945, og siden den gang har svært mange fått et forhold til livet i Mummidalen.

Mummi-krusene ble produsert i 1956. I dag finnes det over 80 unike kopper, skåler og bestikk, og det kommer nye hvert år. Dette har resultert i at det finnes mange samlere der ute, og det er et populært tema på blogger og i sosiale medier.

– Alle motivene i serien er basert på historier om livet i Mummidalen skrevet av Tove Jansson, forteller Faaveng.

Mange kjøper krus og andre deler av serviset der motivet eller karakteren på motivet har egenskaper som passer til den du skal kjøpe gave til.

– Krusene er mest populære.  I dag finnes det krus med 21 ulike klassiske motiver, og hvert år kommer det to sesongmotiver – et for sommer og et for vinter, sier Marte Faaveng.

En mummikopp er den perfekte gaven hvis du ikke vet hva du skal gi. Det er en personlig gave som kan være starten på en Mummi-samling, samtidig som det kan bidra til en liten eventyrstund i hverdagen.

POPULÆRE SESONGKRUS: Sesongkrusene blir laget i et begrenset opplag, og selges i en begrenset tidsperiode. Mummikoppen med motivet "På fjellet" ble produsert kun for Norge. Koppen var så populær at den ble utsolgt på et blunk. Foto: By Arabia

POPULÆRE SESONGKRUS: Sesongkrusene blir laget i et begrenset opplag, og selges i en begrenset tidsperiode. Mummikoppen med motivet «På fjellet» ble produsert kun for Norge. Koppen var så populær at den ble utsolgt på et blunk. Foto: By Arabia

Populære motiver i serien

Du kjenner kanskje noen som passer beskrivelsen?

Mummitrollet

Mummitrollet er glad og nysgjerrig. Han er interessert i nye ting og hjelper alltid andre. Verden er full av spennende steder og hjelper alltid andre. Verden er full av spennende steder å utforske, men han liker spesielt å samle på steiner og skjell. Han elsker havet, slik hele Mummifamilien gjør.

Snorkfrøken

Snorkfrøken nyter å være midtpunkt. Hun sjarmerer og elsker å bli sjarmert – og derfor lykkes hun i å vinne på casino. Hun kjøper en bikini for pengene. Historien beskriver Snorkfrøken som ikke bare feminin og forfengelig, men også modig og flink.

Kjærlighet

Snorkfrøken sjarmerer Mummitrollet gang på gang, selv om begge iblant er forelsket i andre. Snorkfrøken vil bli reddet og Mummitrollet hjelper gjerne til. Eventyrene deres ender alltid lykkelig.

Mummimamma

Mummimamma er en rolig og snill mamma med stort og godt hjerte. Hun bryr seg om andre og får folk rundt seg til å føle seg trygge. Hun avslører aldri hemmeligheter. Hun sørger for at det alltid er en god og trygg stemning i Mummihuset.

Mummipappa

Mummipappa er gutteaktig og eventyrlysten, men fortsatt stolt over å være familiens leder. Han er en bestemt person om han vil. Han elsker å filosofere og vil være med når det hender noe overraskende. Å skrive er veldig viktig for Mummipappa.

Stamfaren

I mummifortellingene bor den lille og rufsete Stamfaren i en kakkelovn i Mummihusets stue. Stamfaren er hemmelighetsfull, stille og litt sjenert. Derfor ses han bare om natten. Når de andre sover flytter han møbler og malerier og drar ned alt mulig fra loftet, til og med skrot.

Tooticki

Tooticki er en av hovedfigurene i Mummifortellingene. Hun er veldig praktisk og behersker mange ting. Dessuten er hun klok og pedagogisk. Når de andre er i vinterdvale overvintrer Tooticki i badehuset. Den første varme vårdagen vekker Tooticki alltid Mummifamilien ut av vinterdvalen ved å spille på sin lirekasse.

På jakt etter den perfekte gaven? Besøk vårt gaveunivers og bli inspirert.

Serviset alle vil ha nå