<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Magiske Mummi – den perfekte julegaven

Mummi-serviset passer like godt til store som til små, og kommer garantert til å bli verdsatt i årene fremover.

Magiske Mummi – den perfekte julegaven

Mummitrollet ble skapt av Tove Jansson i 1945, som ble inspirert av livet rundt henne, venner og familie.

Når du kjøper Mummi-elementer kjøper du mer enn bare et krus eller en bolle – du kjøper en tanke og en positiv holdning til livet. Det er derfor Mummitrollet er perfekte gaven både til deg selv eller dine kjære.

– Mummi er like populært for voksne som for barn. Historiene har ofte en bakenforliggende symbolikk som appellerer like godt til voksne som til barn, forteller Marte Faaveng, PR og Event Manager Living i Fiskars Norge.

LES OGSÅ: Smarte redskaper når du skal bake til jul

MUMMI: Hvem elsker vel ikke disse eventyrene? Og enten du vil glede noen til jul eller i førjulstiden, så er disse krusene og koppene perfekte gaver.

MUMMI: Hvem elsker vel ikke disse eventyrene? Og enten du vil glede noen til jul eller i førjulstiden, så er disse krusene og koppene perfekte gaver.

Lang historie

Fortellingene om Mummitrollet ble først utgitt i 1945, og siden den gang har svært mange fått et forhold til livet i Mummidalen.

Mummi-krusene ble produsert i 1956. I dag finnes det over 80 unike kopper, skåler og bestikk, og det kommer nye hvert år. Dette har resultert i at det finnes mange samlere der ute, og det er et populært tema på blogger og i sosiale medier.

Skribenten av bloggen kjokkenutstyr.net, Julie Henriksen, har laget en flott oversikt med alle Mummi-koppene som er laget frem til i år, med bilder og årstall for utgivelse.

– Alle motivene i serien er basert på historier om livet i Mummidalen skrevet av Tove Jansson, forteller Faaveng.

Den nyeste motivet, som ble lansert i september 2017, har fått navnet «Tro mot opprinnelsen» illustrerer Tove Janssons personlige og følelsesmessige reise, hennes sorg og lengsel. Tove Jansson skrev sin siste Mummihistorie, ”Sent i november”, kort tid etter at hun mistet sin mor. Fortellingen reflekterer hennes egen utvikling og tar for seg vanskelige følelser som lengsel, tap og sorg. Den nye serien, «Tro mot opprinnelsen», er basert på denne historien.

– Mange kjøper krus og andre deler av serviset der motivet eller karakteren på motivet har egenskaper som passer til den du skal kjøpe gave til.

– Krusene er mest populære.  I dag finnes det krus med 21 ulike motiver og hvert år kommer det to sesongmotiver – et for sommer og et for vinter, sier Marte Faaveng.

Mummi-koppene er den perfekte gaven hvis du ikke vet hva du skal gi. Det er en personlig gave som kan være starten på en Mummi-samling, samtidig som det kan bidra til en liten eventyrstund i julen.

LES OGSÅ: Geniale julegaver når lommeboken er slunken

Mummi tro mot opprinnelsen mummikrus

TRO MOT OPPRINNELSEN: Det nyeste motivet, som ble lansert denne høsten, har fått navnet «Tro mot opprinnelsen» og er den siste Mummihistorie fra Tove Jansson. ”Sent i november” skrev hun kort tid etter at hun mistet sin mor.

Populære motiver i serien

Trollvinter

Trollvinter gir oss innblikk i Mummitrollets opplevelser den spesielle vinteren hvor han våkner fra vinterdvale. Han opplever vinteren for første gang, noe som fremkaller både frykt og glede. Helt alene oppdager han en kald, stille og forunderlig vinterverden mens resten av familien fortsatt sover. I fortellingen møter han Tooticki, som på sin egen måte veileder Mummitrollet gjennom den kalde og lite gjestfrie vinteren. I slutten av fortellingen har han lært seg litt om vinter, snøen og seg selv, og han begynner faktisk å like den.

Midtsommer

Midsommer – festen mitt på sommeren da sola aldri går ned i de nordligste traktene. Mange tradisjoner og myter er koblet til midtsommer. Dekorasjonen på koppen viser hvordan Snorkfrøken og Filifjonka plukker en bukett med ni ulike sorter blomster samtidig som Mymlen drømmer seg forelsket bort. Under midtsommeraften og hele natten får den magiske stillheten ikke brytes med ord, ellers blir man vistnok aldri gift.

Stamfaren

I mummifortellingene bor den lille og rufsete Stamfaren i en kakkelovn i Mummihusets stue. Stamfaren er hemmelighetsfull, stille og litt sjenert. Derfor ses han bare om natten. Når de andre sover flytter han møbler og malerier og drar ned alt mulig fra loftet, til og med skrot.

Tooticki

Tooticki er en av hovedfigurene i Mummifortellingene. Hun er veldig praktisk og behersker mange ting. Dessuten er hun klok og pedagogisk. Når de andre er i vinterdvale overvintrer Tooticki i badehuset. Den første varme vårdagen vekker Tooticki alltid Mummifamilien ut av vinterdvalen ved å spille på sin lirekasse.

LES OGSÅ: Kjøpe ny blender? Husk dette

Serviset alle vil ha nå