1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Gaver
  4. Magiske Mummi – den perfekte gaven
Gaver

Magiske Mummi – den perfekte gaven

Lurer du på hvorfor Mummikoppene er så populære? Her får du svaret på hvorfor en mummikopp bør stå øverst på lista når du skal handle gave.

Magiske Mummi – den perfekte gaven

I motsetning til trollene du leser om i folkeeventyrene er mummitrollene snille og høflige vesener. De er opptatt av å være gode mot hverandre og alle vennene sine.

Mummitrollet ble skapt av Tove Jansson i 1945. Han og resten av karakterene i Mummidalen er inspirert av Tove Janssons egen familie, venner og oppvekst.

Trollene som slett ikke bare er for barn

Mummiserviset er vakkert dekorert med karakterene fra Mummifamilien og deres eventyr i Mummidalen. Den detaljerte utførelsen og de levende fargene gjør hver kopp til et eget kunstverk.

Med morsomme og fargerike motiver kan serviset oppfattes barnslig ved første øyekast. Men ikke la deg lure! Motivene – og historiene de forteller – har ofte en bakenforliggende symbolikk som gjør serviset minst like appellerende for voksne.

Når du kjøper Mummi-elementer kjøper du mer enn bare mummikopp eller en mummibolle. Du kjøper en tanke og en positiv holdning til livet. Og nettopp derfor er en mummikopp den perfekte gaven.

MUMMI: Hvem elsker vel ikke disse eventyrene? En mummikopp er en perfekt gave til seg selv eller noen du er glad i. Foto: Moomin by Arabia

Lang historie

Fortellingene om Mummitrollet ble først utgitt i 1945, og siden den gang har svært mange fått et forhold til livet i Mummidalen.

Allerede i 1956 ble det første barneserviset med Mummi-motiv lansert. Den gang var både motiv og porselensdeler beregnet for barn.

Men det var i 1990 det sanne eventyret om Mummikopp-kolleksjonen slik vi kjenner den i dag startet. I dag finnes det over 100 unike mummikopper, og det kommer nye hvert år – noen i begrenset opplag.

Den stadige nyhetsverdien – med et snev av nostalgi – har resultert i mange ivrige samlere. Det er spesielt mummikoppene som bare selges i en begrenset periode det er spesielt rift om.

Utgåtte og sjeldne motiver er spesielt mye verdt for de ivrigste samlerne, og historier om mummikopper som har blitt solgt for tusenvis av kroner på markedsplasser har gjort Mummi til et populært tema på blogger og i sosiale medier.

POPULÆRE SESONGKRUS: Sesongkrusene blir laget i et begrenset opplag, og selges i en begrenset tidsperiode. Mummikoppen med motivet «På fjellet» ble produsert kun for Norge. Koppen var så populær at den ble utsolgt på et blunk. Foto: Moomin by Arabia

Hvilken karakter gir du?

Alle motivene i serien er basert på historier om livet i Mummidalen skrevet av Tove Jansson.

Mange kjøper krus og andre deler av serviset der motivet, eller karakteren på motivet, har egenskaper som passer til den du skal kjøpe gave til.

Finn den mummikarakteren som passer best. Foto: Moomin by Arabia

En mummikopp er den perfekte gaven hvis du ikke vet hva du skal gi. Det er en personlig gave som kan være starten på en Mummi-samling, samtidig som det kan bidra til en liten eventyrstund i hverdagen.

Populære motiver i serien

Du kjenner kanskje noen som passer beskrivelsen?

Mummitrollet

Mummitrollet er glad og nysgjerrig, men samtidig litt engstelig. Han er interessert i nye ting og hjelper alltid andre. Mummitrollet er eventyrlysten, men drar sjelden alene. Han er et sosialt troll som helst utforsker verden sammen med venner og familie.

Snorkfrøken

Snorkfrøken er feminin og forfengelig, men også modig og flink. Hun nyter å være midtpunkt, og er en sjarmerende frøken som også lett lar seg sjarmere. Samtidig som at Snorkfrøken er en håpløs romantiker som alltid drømmer om den store kjærligheten, er hun lojal og bruker mye tid på sine venner.

Kjærlighet

Snorkfrøken sjarmerer Mummitrollet gang på gang, selv om begge iblant er forelsket i andre. Snorkfrøken vil bli reddet og Mummitrollet hjelper gjerne til. Eventyrene deres ender alltid lykkelig.

Mummimamma

Mummimamma er en rolig og snill mamma med stort og godt hjerte. Hun bryr seg om andre og får folk rundt seg til å føle seg trygge. Hun avslører aldri hemmeligheter. Hun sørger for at det alltid er en god og trygg stemning i Mummihuset.

Mummipappa

Mummipappa er gutteaktig og eventyrlysten, men fortsatt stolt over å være familiens leder. Han er en bestemt person om han vil. Han elsker å filosofere og vil være med når det hender noe overraskende. Å skrive er veldig viktig for Mummipappa.

Stamfaren

I mummifortellingene bor den lille og rufsete Stamfaren i en kakkelovn i Mummihusets stue. Stamfaren er hemmelighetsfull, stille og litt sjenert. Derfor ses han bare om natten. Når de andre sover flytter han møbler og malerier og drar ned alt mulig fra loftet, til og med skrot.

Tooticki

Tooticki er en av hovedfigurene i Mummifortellingene. Hun er veldig praktisk og behersker mange ting. Dessuten er hun klok og pedagogisk. Når de andre er i vinterdvale overvintrer Tooticki i badehuset. Den første varme vårdagen vekker Tooticki alltid Mummifamilien ut av vinterdvalen ved å spille på sin lirekasse.

På jakt etter den perfekte gaven? Besøk vårt gaveunivers og bli inspirert.