Hemmeligheten bak en skikkelig god bløtkake eller marsipankake ligger i sukkerbrødet. Her viser vi hvordan du enkelt lager et perfekt sukkerbrød.
Ved å spille av videoen, godtar du YouTubes bruk av informasjonskapsler. Mer info.
Å lage hjemmelaget sukkerbrød kan virke vanskelig, men er egentlig ganske lett. Bruker du ingrediensene som står i denne oppskriften og følger fremgangsmåten som er beskrevet under, vil du garantert få et perfekt sukkerbrød som både smaker og ser nydelig ut!
Ingredienser til sukkerbrød:
4 egg
160 gram sukker
100 gram potetmel
90 gram hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
Fyll og pynt
6 dl kremfløte, pisket
sukker
5 dl vaniljekrem
jordbær, bringebær, blåbær
banan
rørte jordbær eller syltetøy til dynking av kaken
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 150 grader. Deretter smører du en rund kakeform (24 cm). Bruk godt med smør slik at deigen ikke setter seg fast.
Pisk egg og sukker til eggedosis med en håndmikser eller kjøkkenmaskin. Ta gjerne eggene ut av kjøleskapet litt før du skal bruke dem, slik at det blir romtemperert, da blir eggedosisen ekstra luftig.
Sikt potetmel, hvetemel og bakepulver og vend det tørre forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Vær tålmodig, sikter du inn for mye av gangen vil melet legge seg som en klump i bunnen av bollen.
Hell røren over i formen.
Stek sukkerbrødet midt i ovnen i ca 45 minutter. Når sukkerbrødet først er satt i ovnen er det viktig at du lar ovnsdøren stå urørt. Spesielt de første 20 minuttene. Da reduserer du muligheten for at sukkerbrødet synker sammen på midten.
Vent med å ta sukkerbunnen ut av ovnen når det er ferdig stekt. Bare la ovnsdøren stå åpen, og la bunnen avkjøle seg mens den fremdeles står i ovnen. Da forhindrer du at sukkerbrødet «faller sammen». Det kan gjerne stå i den kalde ovnen natten over.
Pisk fløten til krem og smak til med litt sukker.
Del sukkerbrødet i tre lag. Legg det nederste sukkerbrødet på et fat.
Smør rørte jordbær eller syltetøy utover bunnen. Ha deretter på vaniljekrem, banan i skiver, friske bær og til slutt pisket krem.
Legg på et lag til med sukkerbrød og gjenta prosessen.
Til slutt legger du på det øverste laget med sukkerbrød og fordeler pisket krem utover med en kniv, før du avslutter med å legge masse friske bær på toppen.
Tips: Du kan gjerne lage sukkerbrødet dagen før. Det kan også fryses så lenge du pakker det godt inn. Ta det så opp og la det tine på kjøkkenbenken.