1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Hus og hage
  4. Les våre tips om hvordan henge opp julelys
Hus og hage

Les våre tips om hvordan henge opp julelys

Flunkende julelys skaper god stemning ute og inne! Men hvordan henge opp julelys pent- uten sjenerende ledninger og hull i veggen? Vi gir deg svarene.

Les våre tips om hvordan henge opp julelys

Lysslynger kan gjøre underverket for utemiljøet i vintermørket. Dekorer hage og utemiljø, men sørg for å planlegge hvordan du ønsker lyssettingen før du setter i gang. Noter deg hvor lange lysslyngene må være og hvor tett du ønsker lyspunktene.

Lysslynge med ledning eller batteridrevet lysslynge?

Det er flere grunner til at batteridrevet lysslynge er populært. Batteridrevne lysslynger er særdeles praktiske dersom du ikke har flust med stikkontakter utendørs – du er rett og slett mer fleksibel i forhold til plassering. I tillegg er det timerfunksjon på lysslyngene slik at du kan velge å ha lysslyngene av når det er allikevel er dagslys.

Batteridrevne lysslynger er fleksible løsninger når du har begrenset med stikkontakter ute.

Henge opp julelys ute

Det er koselig å gå gatelangs når nabolaget har gjort seg flid med utebelysningen. Busker og trær som glitrer i snø og lys, gelender og takrenner som setter en lysende ramme rundt huset og dørkransen som lyser «velkommen inn».

På busker og mindre trær kan et lysnett være enkelt å bruke, eller du kan legge en lysslynge rundt omkretsen av treet. Unngå å tvinne lysslyngen rundt greiner da dette kan bli knotete å få av.

Har du få strømpunkter ute finnes det lysslynge-system som kan kobles sammen, nærmest i det uendelige. Da kan du kombinere lysnett, istapp lysslynge og tradisjonell lysslynge med hverandre akkurat som du selv ønsker. Kjøp et startsett hvor du får med støpsel, eller husk å få med deg adapteren dersom denne selges separat!

Når du skal henge opp lysslynge på et tregelender er det enkelt å feste lysslyngen med en stiftepistol med kabelstift (U-form). Det er en raskt og enkel løsning som sikrer at lysslyngen ligger stødig og pent. Ønsker du å unngå hull og stifter i gelenderet, eller du skal feste lysslynge i takrenne eller annet metallunderlag anbefaler vi Commands strips til utendørsbruk. Stipsene sitter godt og etterlater ingen merker. Bare sørg for at overflaten er godt rengjort med salmiakk i forkant for best mulig feste.

Når dørkransen skal henges opp, henger denne best i en krok. Ønsker du å unngå en permanent krok eller hull i døra er Command strips med krok godt egnet også til dørkransen.

Henge opp julelys inne

De færreste av oss liker tilfeldige hull i veggen, og julelys og julepynt skal på et tidspunkt tas ned og pakkes bort.

Ønsker du å unngå hull i veggen er Command strips genialt! Det er enkelt å sette opp og enkelt å fjerne – helt uten merker i veggen. Bare husk å rengjøre overflaten med salmiakk eller lignende fettløsende middel før du setter på tapen for å sikre best mulig feste.

Er du en av de som lurer på hvordan du får julestjerna til å henge rett i vinduet? Les her for den enkle, men geniale løsningen!