1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Kjøkken
  4. Lag din egen saft
Kjøkken

Lag din egen saft

Ingenting smaker bedre enn hjemmelaget syltetøy på skiva eller et forfriskende glass hjemmelaget saft. Ta med deg naturen hjem og nyt smaken av sommeren hele vinteren gjennom.

Lag din egen saft

Hjemmelaget saft smaker best, og er heller ikke vanskelig! Her er en super saftoppskrift fra Frukt.no

Ingredienser til hjemmelaget saft

  • 1 kg av bærene du ønsker – for eksempel jordbær, rips, blåbær, solbær eller bringebær
  • 300 gram sukker (om du ikke ønsker så søt saft kan du redusere dette eller droppe det, etter smak)
  • 5 dl vann

Slik gjør du:

  1. Rens bærene og skyll dem. (Stilker fra bærbusker som rips og solbær kan godt sitte igjen).
  2. Ha dem i en kjele med vann (dekkes helt)
  3. La bærene koke i vannet rundt 5 minutter
  4. Hvis du skal ha i sukker, så siler du ut blandingen og har i sukker på dette tidspunktet
  5. La saften koke til det slutter å skumme og la det småkoke til vannet er farget godt av bærene
  6. Hell saften på steriliserte flasker eller glass. Du steriliserer flasker for eksempel ved å koke de.
  7. Sett på kork og avkjøl
  8. Saften bør oppbevares kjølig og mørkt

Hjemmelaget saft passer også som vertinnegave

SE OGSÅ: Nøttemuffins med hjemmelaget syltetøy