<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Kyllingsuppe med karri

Forfriskende og sunn vinter i vente? I ett nytt år vil vi lage lett, sunn og næringsrikt vintermat med masse smak, som gjør godt for både kropp og sjel. En kyllingsuppe med karri varmer kroppen en vinterdag.

Kyllingsuppe med karri
Kalde dager: Deilig med hjemmelaget kyllingsuppe med karri

Denne oppskriften på kyllingsuppe med karri gir omtrent fire porsjoner

Dette trenger du:

2 løk

2 grønne syrlige epler, skrelt uten kjerne

3 ss karripulver

1 liter kyllingkraft (kok gjerne selv på kyllingrester eller bruk buljongterninger)

2 dl fløte

Sitronsaft fra 1/2 sitron

Ferdigstekt kyllingkjøtt (300-400 gram)

Smør til steking

TEST OGSÅ: Grove vafler med gulrot

Slik gjør du

Det beste er å helsteke en økologisk kylling, spise deler av den til middag og så koke kraft på beina et par timer (eller gjerne lenger). Denne suppen er perfekt som restemat etter helstekt kylling, men du kan også bruke for eksempel bruke beinrester fra kyllinglår. Hvis du ikke har det heller kan du bruke buljongterninger.

Hakk løk og epler. Dette skal surres på ganske sterk varme i en gryte, et par minutter, i smør sammen med karripulver. Rør hele tiden slik at det ikke svir seg. Hell over kyllingkraft og la suppen koke i 20 minutter. Hell i fløten og la den småkoke i 10 minutter til.

Legg i kyllingkjøttet de siste 5 minuttene.

Smak til med sitronsaft og evt. salt. Pynt med bladpersille eller koriander.

Les om den nye, innoative serien med kvalitetsprodukter Experience fra Tefal, som er utviklet for å gi deg den beste kjøkkenopplevelsen.

Kjøkkenutstyr

Servering av suppen