<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">

Kunsten å måke snø

La oss være helt ærlige; de færreste av oss ser med glede på det å måke snø.

Kunsten å måke snø
REVOLUSJONERENDE: Taksnømåke som gjør det enkelt å fjerne snø fra hus- og hyttetak.

Å måke snø kan riktig nok være fin mosjon, men hver vinter hører man skrekkhistorier om hvordan noen ender opp med store ryggsmerter nettopp på grunn av snømåking. Her får du noen tips som forhåpentligvis hjelper deg og ryggen din i vinter.

Måke snø med riktig utstyr

Like sikkert som at vi bor i et langstrakt land, finnes det mange varianter av snømåker og snøskuffer. Mange av redskapene er tunge og lite effektive å jobbe med, og kan gi store påkjenninger ved feil bruk. Hvilken snømåke som er best å bruke avhenger også av hvor mye snø du skal måke og hvor lett eller tung den er. Her får du en guide med anbefalte produkter.

Lett snø

Velg en snømåke laget at aluminium og plast. Materialene gir snømåken lav vekt og lett snø slipper bladet enkelt. Vi anbefaler Fiskars Ergolett som er designet for at du skal kunne måke snø med rett rygg. Grepet er komfortabelt og gjør det enklere å balansere snølasten.

Måke lett snø

Tung snø

Velg en snømåke som gir godt grep og er sterk nok til vekten av tyngre snø. Fiskars Classic har et stort aluminiumsblad som er epoxybelagt som gjør at selv tung og våt snø slipper lett.

Måke tung snø

Større areal

Skal du måke større areal går jobben raskere med en stor snørydder. Fiskars Classic snørydder har, i tillegg til epoxybehandlet balje, en forsterket bakkant med ekstra sparkestag. Store snømengder kan derfor flyttes på en effektiv og skånsom måte.

Måke større areal

En stor snørydder hjelper deg med skånsom og effektiv snømåking når du skal måke større arealer. Foto: Fiskars Group

Måke snø fra tak

Avalanche taksnømåke fjerner enkelt snø på de fleste typer hus og hyttetak. Den ergonomiske utførelsen og den lave vekten gjør at man enkelt kan stå på bakken og måke snøen ned fra taket. Kutterammen har hjul for å hindre at man skader underlaget og gjør den enklere i bruk.

Måke tak

Skaftet har en lengde på 5 meter og er utført i solid glassfiber med et enkelt klikksystem. Glideduken er behandlet med silikon for å oppnå størst mulig glideeffekt. Skaftet kan forlenges med 2,5 meter ved å bruke en forlenger.

Bruk hele kroppen

Riktig utstyr er én ting, men like viktig er riktig teknikk. Tenk på hvordan du står. Fotstillingen bør være bred med liten knekk i knærne. Skyv rompa litt ut slik at du får en naturlig svai i ryggen. Stabiliser samtidig magemusklene, slik at de er med på å holde ryggen på plass. Bruk hele kroppen når du jobber! Et godt tips er å varme opp litt i forkant om du har tid. Er du i tidsklemma bør du sørge for å starte litt forsiktig og heller øke tempoet etter hvert som du blir varm. Kle deg godt og sist, men ikke minst; stress ned og senk skuldrene så godt du kan!

Les også: Slik velger du riktig snøfreser

taksnømåke

TAKSNØMÅKE: Skaftet er 5 meter og er utført i solid glassfiber med et enkelt klikk system. Glideduken er forsterket og er behandlet med silikon for å oppnå størst mulig glideeffekt.

Når snø blir til is

Det er ikke bare snømåking som kan gi smerter i løpet av vinteren. Å holde seg på beina når inngangspartiet er glatt er en like kjent utfordring. Når isen ligger som et speil er det best å være beredt. En ishakke er smart om du ønsker et isfritt inngangsparti gjennom sesongen. Fiskars ishakke er solid og tåler store påkjenninger. Det lange skaftet gir godt moment for effektiv ishakking.

Til trapp, fortau, rennesteiner og helleganger

Unngå glatte inngangspartier med effektive redskap og strø- eller smeltemidler.

Unngå glatte inngangspartier med effektive redskap og strø- eller smeltemidler.

Om du foretrekker å strø anbefaler vi knust Leca. Leca Antiskli er perfekt til glatte gangveier og oppkjørsler. Ikke bare hjelper det deg å holde deg å ta vare på hofter og rygg, men det tar også vare på naturen i samme slengen. Leca er et naturprodukt helt uten salt og kjemikaler. Bruk det gjerne også som jordforbedring når isen er borte.

Effektivt naturprodukt

 

Anbefalte produkter