For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Knivsliping gjort enkelt!

Skarpe kniver utgjør hele forskjellen på effektiv og trivelig matlaging. Knivsliping er et flott hjelpemiddel for å skjerpe sløve kniver, men det finnes også noen triks for å vedlikeholde skarpe kniver lengre.

Knivsliping gjort enkelt!

Hvordan slipe kniver

Knivsliping er ikke bare nødvendig for en fornøyelig opplevelse med kniven – det er også mye enklere enn du tror! Du trenger nemlig ikke fortvile og gå til innkjøp av nye kniver når de du har ikke kutter gjennom tomatene like lett som de pleide. Med litt enkel og rask knivsliping med en knivsliper blir de sløve knivene som nye og du kan ha glede av dem i mange år til. Bra for både lommeboka og miljøet. 

 

Det finnes mange måter å slipe en kniv på: du kan bruke slipestål, elektriske knivslipere og en enkel modell for rask og effektiv skjerping. Knivsliperen Accusharp fra norske Øyo er enkel å ta i bruk og tar liten plass i kjøkkenskuffen. Bladene i sliperen er vinklet for å passe de aller fleste europeiske kniver. Denne kan du slipe knivene dine med i mange år! Når den begynner å ta dårlig er det bare å skru den opp og snu diamantbladene!

Dersom du ikke har eller ønsker din egen knivsliper kan du ta med deg knivene dine til din nærmeste Jernia butikk så sliper vi dem for deg! Enklere blir det ikke. 

Hvordan holde knivene skarpe

For å vedlikeholde både skarpheten men også skåne knivene for rust og annen slitasje er det et par enkle ting å huske på.

  1. Ikke bruk oppvaskmaskin! Vask alltid knivene dine for hånd.
  2. Tørk av knivene dine med gang. Ikke la dem ligge våte for lenge.
  3. Bruk en magnetlist eller knivblokk for oppbevaring. Tips! Når du henger opp kniver på en magnetlist bør du henge dem opp med bakenden først. Du fører altså baksiden av kniveggen mot magneten og vender forsiktig.

Ta vare på knivene dine med